Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, după BPN al PNL, că singura soluție pentru rezolvarea crizei referitoare la OUG 13 și OUG 14 este dezbaterea ambelor ordonanțe în Parlament, respingerea primei și aprobarea celei din urmă.

“PNL solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în momentul de faţă în societatea românească. Am observat că dl Liviu Dragnea se concentrează doar pe Ordonanţa 14, care trebuie aprobată de Parlament. În momentul de faţă există două ordonanţe aflate pe traseul parlamentar: Ordonanţa 13 care conţinea albirea dosarului domnului Dragnea şi ordonanţa care abroga această Ordonanţă 13. Indiferent de interpretările juridice în care pare expert domnul Dragnea, PNL solicită o poziţie fără echivoc a celor din majoritatea parlamentară şi anume – dacă nu se doreşte amânarea rezolvării situaţiei, dacă nu există doar un joc de imagine pentru a amăgi opinia publică, atunci parcursul legislativ al celor două ordonanţe trebuie să fie următorul: dezbaterea în Parlament şi respingerea OUG 13 şi dezbaterea în Parlament şi aprobarea rapidă a OUG 14, cu un amendament de clarificare a constituţionalităţii din această ordonanţă”, a spus Turcan.

Ea a precizat că liberalii susțin atât în Parlament, cât şi în spaţiul public referendumul cerut de preşedintele Klaus Iohannis și că PNL se va implica în campania pentru această consultare naţională “cu arme şi bagaje, cu organizaţii, cu muncă la firul ierbii”. 

“Trebuie să răspundem în număr cât mai mare la această provocare pe care o avem. Să spunem pe ce drum va merge România – un drum european, unde există instituții puternice, o justiție corectă, sau o Românie în care unii fac legi pentru ei. PNL va susține și în Parlament și în spațiul public acest referendum pentru integritatea în funcția publică și continuarea luptei împotriva corupției”, a conchis liderul PNL.

Tag-uri:
turcan, dragnea, raluca turcan, liviu dragnea, pnl, referendum, oug 13, oug 14, oug, parlament

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turcan, APEL de ULTIMĂ ORĂ la PSD și Dragnea: Nu tratați OUG 13 cu jumătăți de măsură.

<!–

–>
SPUNE-TI PAREREA

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/button-share-329.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/button-share-329-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, după BPN al PNL, că singura soluție pentru rezolvarea crizei referitoare la OUG 13 și OUG 14 este dezbaterea ambelor ordonanțe în Parlament, respingerea primei și aprobarea celei din urmă. 'PNL solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea...

Preluat de la EVZ