Ivan a spus că este “îmbucurător” faptul că tinerii au protestat împotriva modificării legislaţiei penale de către Guvern. “Sigur, câştigi alegerile, dar nu poţi să faci absolut orice”, a spus Ivan despre propriul partid, la Adevărul Live.

El a precizat că textul Ordonanţei 13 este “bun”, însă marea greşeală a PSD şi a Guvernului este că nu a explicat ce vrea să facă. “S-a ajuns intr-o groapa de incredere din care nu stiu cum vom iesi“, a spus el. “Legat de consecinte, in plan extern avem o problema foarte mare de credibilitate. Sunt lucruri sensiible cu care nu te poti juca in Europa, precum lupta impotriva coruptiei sau lupta impotriva evaziunii fiscale. Se risca foarte mult, pot aparea mecanisme suplimentare de control a UE, pot aparea piedici la atragerea fondurilor UE”, a adăugat europarlamentarul PSD.

În opinia sa, Guvernul nu ar trebui să demisioneze pentru că “a luat si foarte multe decizii bune” de la începutul mandatului, dar PSD nu mai este credibil în Europa.

In primul rand PSD si apoi Guvernul Grindeanu trec impreuna printr-o criza foarte grava de credibilitate in plan extern si intern. Criza, daca va continua, va putea afecta foarte grav inclusiv programul nostru de guvernare, pentru ca o astfel de situatie poate sa duca la costuri mult mai mari de imprumut pe pietele externe, inseamna dobanzi pe care nu le-am prevazut in buget, poate o eventuala scadere a apetitului investitorilor straini pentru Romania. In PSD trebuie o analiza urgenta sa vedem ce masuri putem lua pentru a recredibiliza Guvernul PSD trebuie sa ia masuri repede sa iesim din aceasta groapa de incredere”, a spus el.

“Vremea deciziilor cu comandă unică să se încheie în PSD”

Potrivit acestuia, criza de imagine in care a intrat PSD in plan intern si extern trebuie asumata “de catre intreaga conducere a partidului”.

El a făcut referire si la faptul că partidul nu mai trebuie sa dea un cec in alb, cu referire evidenta la preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Daca deciziile sunt luate intr-un cerc foarte restrans, este foarte gresit. Eu cred ca vremea cecurilor in alb s-a incheiat, vremea deciziilor luate in cerc restrans cu comanda unica, in PSD, daca PSD vrea sa mai existe pe scena politica, trebuie sa se incheie de urgenta. Avem nevoie de o democratizare a vietii interne in partid. Avem nevoie de mai multe voci, ca cea a lui Mihai Chirica (vicepresedinte PSD, primarul Iasiului), care sa spuna lucruriloror pe nume, pentru ca altfel aceasta atitudine de monolit la bine si la rau, fara nuante, fara alte opinii, fara pareri pro si contra nu poate sa duca PSD intr-o directie buna”, a spus Ivan. “Cei care conduc partidul sa renunte la modul de a lua deciziile in cerc restrans, discretionar”, a mai spus el.

“E GREŞIT SĂ SPUI CĂ DRAGNEA A CÂŞTIGAT ALEGERILE”

“Puterea PSD sta in numarul de primari care castiga alegerile (…) E gresit sa spui ca alegerile au fost castigate de Liviu Dragnea. Da, a avut un rol hotarator, dar alegerile au fost castigate de PSD cu totul, impreuna. Asa, tot impreuna, ar trebui sa participam la actul de guvernare. Eu as lasa mai mult acest Guvern sa preia din personalitatea lui Sorin Grindeanu, este un tanar bine pregatit care ar putea sa spuna mai multe decat pare ca este lasat in acest moment, este un tanar care poate sa isi asume responsabilitati reale si eu am mare incredere in el”, a mai spus Ivan.

Potrivit acestuia, vocea lui Mihai Chirica şi a sa nu sunt “singulare” în partid.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Ivan a spus că este 'îmbucurător' faptul că tinerii au protestat împotriva modificării legislaţiei penale de către Guvern. 'Sigur, câştigi alegerile, dar nu poţi să faci absolut orice', a spus Ivan despre propriul partid, la Adevărul Live.El a precizat că textul Ordonanţei 13 este 'bun', însă marea greşeală a...

Preluat de la EVZ