Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat luni, la Parlament, că PSD-ALDE nu va aștepta 45 de zile “pentru numirea unui nou ministru al Justiției”.

„A fost o decizie bazată pe dorinţa ministrului de a se retrage şi pe propunerea prim-ministrului care a fost materializată prin decizia pe care o cunoaşteţi. Există un termen legal, 45 de zile, în care se poate asigura un interimat. Fără îndoială, nu cred că vom aştepta 45 de zile pentru numirea unui nou ministru al Justiţiei, nu numirea, pentru desemnarea şi susţinerea politică”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, citat de news.ro.

Preşedintele Senatului a susţinut că este şi interesul premierului Sorin Grindeanu de a avea un minister care să fie capabil 100%.

Vezi galeria foto:

„Nu am făcut această discuţie (în coaliţia PSD – ALDE – n.r.), dar va veni destul de repede, cred că este şi interesul prim-ministrului de a avea un minister care este capabil 100% să se dedice rolului şi atribuţiilor pe care le are”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie.

Tag-uri:
Tariceanu, Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluire, plan, coaliție, PSD, ALDE, Justiție, ministru, decizie, Senat, retragere, propunere, materializare, interimat, interes, Grindeanu, Sorin Grindeanu, premier, atribuții, Iohannis, Klaus Iohannis, Birchall, Ana Birchall

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu DEZVĂLUIE planurile coaliției PSD-ALDE în privința desemnării unui nou ministru al Justiției.

<!–

–>
SPUNE-TI PAREREA

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/button-share-330.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/button-share-330-300x37.pngrootstireaActualitate/Esential
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat luni, la Parlament, că PSD-ALDE nu va aștepta 45 de zile 'pentru numirea unui nou ministru al Justiției'. „A fost o decizie bazată pe dorinţa ministrului de a se retrage şi pe propunerea prim-ministrului care a fost materializată prin decizia pe care o...

Preluat de la EVZ