loading…

Medicul Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, susține că toți doctorii buni din România ”suferă că nu pot să își facă meseria cum trebuie, nu din cauză că nu ar ști, ci din cauza condițiilor oferite”, adăugând că ”de multe ori energia unui medic este consumată în combinatorică și aranjamente, în interesul pacientului”.

De asemenea, el și-a exprimat aprecierea față de echipa de neurochirurgi de la Spitalul Colentina și susține că dacă Bucureștiul nu are nevoie de serviciile lor, sigur își vor găsi de muncă în altă parte, scrie romaniatv.net.

“Toți medicii buni din România suferă din cauză că nu pot să își facă meseria cum trebuie, nu din cauză că nu ar ști, ci din cauza condițiilor oferite. De multe ori energia unui medic este consumată în combinatorică și aranjamente, în interesul pacientului. La spitalul Colentina, o echipă de tineri neurochirurgi a trăit un vis frumos: acela de a-și pune la dispoziție cunoștințele dobândite cu trudă pe alte meleaguri în slujba pacienților români. Vorbim de intervenții chirurgicale deosebite. Vorbim de metode de abordare deosebite. Vorbim de o atitudine cu totul ieșită din comun pentru țara noastră”, arată Bogdan Tănase, într-un mesaj postat pe Facebook.

El mai susține că dacă, Bucureștiul nu are nevoie de serviciile medicilor neurochirurgi de la Spitalul Colentina, sigur ei își vor găsi de muncă în altă parte.

“Astăzi, însă, se va dovedi cel mai probabil că visul este prea departe de realitate. Asta deoarece medicii respectivi refuză să intre în standardele noastre. Cum foarte bine a spus unul dintre ei: “Eu sunt neurochirurg, nu aranjor”. Probabil Bucureștiul nu are nevoie de serviciile lor. Fiindcă sigur ei își vor găsi de muncă în altă parte”, mai scrie medicul, potrivit news.ro.

“Nu putem decât saluta astfel de măsuri, de fapt anunțate în programul de guvernare care pomenea fără îndoială de valorizarea personalului medical și de o strategie care să împiedice emigrarea accelerată a acestuia. A bon entendeur, salut!”, arată medicul în încheierea mesajului.

Medicul neurochirurg Ionuț Gobej de la Spitalul Colentina a postat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe Facebook un mesaj în care susține că managerul a redus personalul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, iar în aceste condiții se pot face intervenții chirurgicale doar până la ora 15.00.

El a prezentat cazurile a doi pacienți cu tumori benigne care trebuie supuși unor operații de peste 12 ore și susține că i-a expus managerului această situație, despre care a spus că binele bolnavilor “reprezintă o lozincă” și “nu este interesat de ei”.

Medicul neurochirurg Ionuț Gobej ar putea primi de la Consiliul Disciplinar un avertisment sau chiar i s-ar putea desface contractul de muncă, a declarat, luni, directorul medical al Spitalului Colentina, Rodica Olteanu, în urma ședinței Consiliului Medical, care a analizat situația existentă în unitatea sanitară.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/scandal-in-sistemul-de-sanatate-toti-medicii-buni-din-romania-sufera-ca-nu-pot-sa-isi-faca-meseria-cum-trebuie-35969.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/scandal-in-sistemul-de-sanatate-toti-medicii-buni-din-romania-sufera-ca-nu-pot-sa-isi-faca-meseria-cum-trebuie-35969-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv