De aproape două săptămâni un grup de inițiativă a lansat Noua Proclamație de la Timișoara, în Piața Victoriei. Primul document de acest fel s-a lansat în urmă cu 27 de ani, în timpul Revoluției din Decembrie 1989. Documentul din acest an a câștigat deja zeci de mii de simpatizanți și adepți din toată țara, a fost revizuit, perfecționat și s-a transformat în Proclamația România 2017+. Zilele acestea, Proclamația a fost tradusă în limbile engleză și franceză, astfel încât inclusiv străinii să poată înțelege care sunt revendicările zecilor de mii de oameni care ies în stradă aproape în fiecare seară.

Dacă în 1990 a fost lansat ”Imnul golanilor”, Proclamația România 2017+ s-a ales cu prorpiul imn. Tânărul Andrei Duma a adaptat imnul după cel compus de regretatul Cristi Pațurcă.

Vezi galeria foto:

”Am adaptat „Imnul golanilor” la anul 2017. Când comunismul ia forma corupției generalizate, e momentul să punem piciorul în prag și să ne amintim cine conduce cu adevărat într-o democrație: poporul. Nu baronii, nu condamnații, nu plagiatorii. Sper ca 1 februarie 2017 să rămână în istorie ca ziua în care românii onești au decis să se implice activ în conducerea țării”, explică Duma. Tot el nuanțează: ”Termenul „soroșist” este un rezumat ironic al tuturor acuzațiilor absurde pe care le-am primit: plătiți de Soroș, manipulați, iradiați cu unde psihotronice de 7 wați, iohanniști etc. Pentru o versiune politically-corect, înlocuiți cu „derbedeu”, sună bine și așa”.


 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
De aproape două săptămâni un grup de inițiativă a lansat Noua Proclamație de la Timișoara, în Piața Victoriei. Primul document de acest fel s-a lansat în urmă cu 27 de ani, în timpul Revoluției din Decembrie 1989. Documentul din acest an a câștigat deja zeci de mii de simpatizanți...

Preluat de la EVZ