Înainte de a pleca spre Statele Unite, premierul  statului Israel, Benjamin Netanyahu, a menţionat că există presiuni asupra sa, atât din partea Partidului Casa Evreiască, dar şi din partea unor minişti ai partidului său, Likud, ca să anunţe că renunţă la “iniţiativa două state vecine”.

Radio România Actualități a relatat despre gândurile cu care Netanyahu a plecat la întâlnirea cu Trump:

Vezi galeria foto:

Premierul Benjamin Netanyahu a plecat spre Washington, unde se va întâlni cu noul preşedinte american, Donald Trump. Netanyahu intenţionează să-i prezinte preşedintelui american poziţia statului Israel în chestiuni de interes vital, inclusiv Iran, Siria şi conflictul cu palestinienii. Cei doi se cunosc de foarte mulţi ani. Este prima întâlnire oficială de când Donald Trump şi-a început mandatul la Casa Albă, în 20 ianuarie.

Înainte de a pleca, Netanyahu a spus că alianţa istorică dintre cele două ţări este în interesul naţional şi în beneficiul tuturor cetăţenilor israelieni.

Ministrul securităţii publice, Gilad Erdan, a comentat că palestinienii trebuie să plătească preţul pentru refuzul lor. Preşedintele Trump a înţeles că aşezările nu sunt un obstacol pentru pace, a mai spus ministrul Gilad Erdan, care estimează să Israelul poate să-şi exercite suveranitatea la Ariel, în Ierusalimul unificat, inclusiv la Gush Etzion. Într-un interviu la postul de radio al armatei, ministrul securităţii publice a declarat că toţi membrii cabinetului de securitate se opun unui stat palestinian. Preşedintele Trump are ocazia să spună că pământul lui Israel este al evreilor.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISRAEL îi transmite miercuri un MESAJ clar lui TRUMP.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Înainte de a pleca spre Statele Unite, premierul  statului Israel, Benjamin Netanyahu, a menţionat că există presiuni asupra sa, atât din partea Partidului Casa Evreiască, dar şi din partea unor minişti ai partidului său, Likud, ca să anunţe că renunţă la 'iniţiativa două state vecine'.Radio România Actualități a relatat...

Preluat de la EVZ