Medic Primar în Expertiza Medicală a Capacității de Muncă din judetul Prahova, doctorul Lucian Jianu era cunoscut ca unul dintre cei mai avuți doctori de pe Valea Prahovei. Despre el, mulți pacienți care îi călcau pragul spun că nu își puteau prelungi pensionarea pe caz de boală, la comisia anuală, decât dacă „cotizau” o sumă de bani, așa cum reiese, de altfel, și din numeroasele critici pe internet. Doctorul practică medicina din 1990. Din cercetările efectuate, până acum, de anchetatori reiese, însă, că medicul  „practica” și șpaga de la pacienți de cel puțin 15 ani încoace.

Oamenii legii au reușit, însă, să și probeze, după sesizarea unui pacient, că doctorul lua mită. Astfel, luni, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Ploiești, au organizat o activitate de prindere în flagrant, medicul fiind surprins după primirea sumei de bani de la denunțător. Tot luni, polițiștii anticorupție au efectuat patru percheziții, două la sediul cabinetului și la clinică și două la casele pe care le deține în Sinaia și Bușteni. Luxul în care trăia medicul, i-a șocat până și pe anchetatori.

Vezi galeria foto:

În cabinetul său au fost găsiți 8.500 de lei, bani pe care anchetatorii presupun că îi strânsese doar luni dimineața.

Aseară, doctorul Lucian Jianu a fost condus la audieri. Anchetatorii au de audiat, însă, sute de pacienți care au beneficiat de serviciile acestuia.

La acțiunea de luni au participat Serviciile Operații și Tehnic din cadrul Structurii Centrale a D.G.A. și cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Medic Primar în Expertiza Medicală a Capacității de Muncă din judetul Prahova, doctorul Lucian Jianu era cunoscut ca unul dintre cei mai avuți doctori de pe Valea Prahovei. Despre el, mulți pacienți care îi călcau pragul spun că nu își puteau prelungi pensionarea pe caz de boală, la comisia...

Preluat de la EVZ