Cele două ordonanţe vor intra în discuția Comisiei juridice, unde vor fi întocmite rapoarte. Acestea vor intra apoi în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. 

Comisia a amendat primul act normativ, iniţiat de Guvern, chiar în titlul său – proiectul de lege privind aprobarea OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Codurilor penale devenind proiect de lege de respingere a OUG 13/2017. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a făcut un apel, vineri, către toţi membrii Parlamentului ca în cel mai scurt timp să parcurgă procedurile şi să adopte legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală.

Duminică, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență nr. 14/2017 privind abrogarea controversatei Ordonanța de urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Actul normativ a fost publicat, în aceeași, zi în Monitorul Oficial, Partea I.

Premierul Sorin Grindeanu i-a trimis, ieri,  preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare ca ministru interimar al Justiţiei pe Ana Birchall, ministrului delegat pentru Afaceri europene. Ministrul Justiției, Florin Iordache, demisionat tot ieri. Premierul nu a anunţat când va face o nouă nominalizare, dar ia în calcul numirea unui independent politic. Florin Iordache a inițiat și susținut controversata OUG 13/2007 pentru modificarea Codurilor penale. După ce Executivul a adoptat această Ordonanță pe 31 ianuarie seara, sute de mii de români au protestat împotriva Guvernului.  Ulterior, Executivul a abrogat OUG 13/2007. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Cele două ordonanţe vor intra în discuția Comisiei juridice, unde vor fi întocmite rapoarte. Acestea vor intra apoi în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.  Comisia a amendat primul act normativ, iniţiat de Guvern, chiar în titlul său - proiectul de lege privind aprobarea OUG 13/2017 pentru...

Preluat de la EVZ