„Şefa Guvernului va fi înlocuită, alți, la şedinţa Consiliului de miniştri de către vicepremierul Piotr Glinski. Am sperat că va putea prezida ea însăşi reuniunea, dar asta a fost decizia medicilor. Premierul rămâne sub supravegherea lor, iar recuperarea ar urma să mai dureze câteva zile. Aşteptăm noi decizii şi informaţii din partea medicilor”, a spus Rafal Bochenek în cadrul unei conferinţe de presă care a avit loc în faţa Spitalului Militar din Varşovia, unde Beata Szydlo primeşte îngrijiri.

Purtătorul de cuvânt nu a dat detalii despre rănile suferite de şefa Guvernului, subliniind că astfel de informaţii au caracter privat. El a dat însă asigurări că premierul se simte tot mai bine, de la o zi la alta.

Vezi galeria foto:

Beata Szydlo a fost implicată vineri într-un accident rutier la Oswiecim, în sudul Poloniei.

Potrivit agenţiei PAP, care citează poliţia locală, maşina de serviciu a premierului, care se deplasa în coloană oficială, a fost lovita de un Fiat de mici dimensiuni la volanul căruia se afla un tânăr în vârsta de 21 de ani.

Anchetatorii au confirmat că vinovat de accident este conducătorul auto, pentru că nu a acordat prioritate coloanei oficiale, scrie Agerpres.

Opoziţia cere însă demisia ministrului de Interne, pe motiv că serviciul de pază şi protecţie a dat dovadă de lipsă de profesionalism.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Şefa Guvernului va fi înlocuită, alți, la şedinţa Consiliului de miniştri de către vicepremierul Piotr Glinski. Am sperat că va putea prezida ea însăşi reuniunea, dar asta a fost decizia medicilor. Premierul rămâne sub supravegherea lor, iar recuperarea ar urma să mai dureze câteva zile. Aşteptăm noi decizii şi...

Preluat de la EVZ