Întrebată de RFI, cum priveşte protestele faţă de Ordonanţa 13, care durează de aproape două săptămâni, celebra autoarea a precizat că a fost în Piaţa Victoriei de mai multe ori în ultimele zile şi că priveşte din perspectiva cuita care “a stat 50 de zile în Piaţa Universităţii”.

“Mi se pare extraordinar că mai ales în ultimele zile, în ultima săptămână, să zicem, a început să apară această conştiinţă a continuităţii protestelor de atunci, pentru că la urma urmei mi se pare şi normal, pentru că şi metodele folosite de ceilalţi seamănă leit, adică e ca şi cum n-ar fi trecut 27 de ani. Am observat că a apărut pe Internet o variantă a “imnului golanilor”, că a apărut o a doua Proclamaţie de la Timişoara, chiar dacă e mai puţin profesionistă, ca să zic aşa, dar conţine toate adevărurile necesare.

Mi se pare un imens câştig pe de o parte această trezire la conştiinţă a tinerei generaţii, este ca o trezire propriu-zisă, pentru că mie mi se părea o adevărată tragedie faptul că tinerii nu merg la vot de exemplu sau că nu le pasă. Deodată se vede că nu e adevărat, că le pasă şi că le va păsa. Pe de altă parte, este extraordinar ecoul internaţional din care câştigă nu numai protestul din Piaţa Victoriei, fenomenul Piaţa Victoriei, să-i zicem, cum era fenomenul Piaţa Universităţii, câştigă chiar România, câştigă poporul român, care este privit cu respect şi ca un popor, nu ca o populaţie.

Vreau să vă spun sincer, ca un om care n-a fost niciodată de partea PDSR-ului, PSD-ului şi aşa mai departe, sper din toată inima că acest partid mare va folosi acest prilej pentru a se reforma, iar România în urma acestor proteste va câştiga un partid social-democrat adevărat (….) Este evident că personajul negativ central al tuturor acestor întâmplări este preşedintele PSD-ului, care nu poate fi dat jos decât de membrii PSD, ceea ce eu sunt absolut convinsă că se va întâmpla şi încă într-un timp relativ scurt, pentru că ţine de simţul de autoprotecţie, este clar că dacă acest lucru nu se va întâmpla, partidul va pierde din ce în ce mai mult. Pe de o parte, este clar că a cere demisia Guvernului înseamnă în cel mai bun caz a-l obliga pe Dragnea să numească un alt premier, un alt Guvern, ceea ce n-ar fi cu siguranţă o mare schimbare, dar ar fi o nouă erodare a acestei Puteri fără ruşine, pe care şi-a asumat-o un personaj de provincie”, a precizat Blandiana în interviul acordat RFI. Mai multe detalii AICI.

rootstireaActualitate/Esential
Întrebată de RFI, cum priveşte protestele faţă de Ordonanţa 13, care durează de aproape două săptămâni, celebra autoarea a precizat că a fost în Piaţa Victoriei de mai multe ori în ultimele zile şi că priveşte din perspectiva cuita care “a stat 50 de zile în Piaţa Universităţii”.“Mi se...

Preluat de la EVZ