Daniel Miller, în vârstă de 45 de ani, conducea utilajul de trei tone pe proprietatea sa, aflată într-o zonă izolată, la 300 de kilometri nord de Sydney, când marginea iazului a cedat, iar bărbatul s-a prăbușit în groapa cu apă și noroi.

Miller a declarat că a adoptat o poziție de yoga, arcuindu-și spatele pentru a putea respira mai ușor, până când un vecin aflat la jumătate de kilometru l-a auzit țipând. “Eram blocat și a trebuit să-mi țin capul sus, deasupra apei, cu ajutorul mâinilor. Cred că era poziția cobra”, a declarat fermierul pentru Daily Telegraph din Sydney. “Nu sunt yoghin, dar cred că se poate spune că yoga mi-a salvat viața. Asta și voința de a supraviețui”, a mai spus el.

“După 15 minute mi-am dat seama că sunt blocat, mi-am pus mâinile între picioare și am încercat să mă ridic dar m-am scufundat mai mult”, a declarat Miller pentru BBC. Acesta a povestit că după ce a adoptat poziția din yoga ce l-a ajutat să își țină fruntea și nasul deasupra apei și-a petrecut fiecare minut numărând până la 60 și că s-a uitat la greieri și libelule, iar la un moment dat chiar a râs.

“Mi-am spus că ar fi atât de tragic să fiu găsit mort în iaz de copiii întorși de la școală și de soție”, a povestit el. “Soția mea face yoga, am făcut și eu cu ea, dar mi s-a părut plictisitor”, a recunoscut australianul.

Inspectorul-șef de poliție Neil Stephens a declarat că la momentul în care a ajuns la fața locului nu se vedeau decât nasul și fruntea lui Miller. “A fost extrem de norocos că a supraviețuit”, a spus acesta pentru Nine News.

Miller a fost dus cu elicopterul la spitalul din Newcastle, unde a fost tratat de hipotermie și răni minore la spate.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/yoga.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/yoga-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Daniel Miller, în vârstă de 45 de ani, conducea utilajul de trei tone pe proprietatea sa, aflată într-o zonă izolată, la 300 de kilometri nord de Sydney, când marginea iazului a cedat, iar bărbatul s-a prăbușit în groapa cu apă și noroi.Miller a declarat că a adoptat o poziție...

Preluat de la EVZ