Autor:
Magda Spiridon
|
joi, 02 februarie 2017 | 0 Comentarii
| 73 Vizualizari

<!–

–>

Augustin Lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

“Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 16 ianuarie, Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima au fost numiți secretari de stat în Ministerul Justiției, potrivit unei decizii a premierului Sorin Grindeanu, la propunerea ministrului Florin Iordache.

Ministerul Justiției urma să trimită în cursul zilei de joi, în original, documentele solicitate de DNA privind elaborarea și emiterea OUG de modificare a Codurilor penale și proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse.

Tag-uri:
procurorul general, Augustin Lazar, CSM

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizie de ultimă oră a procurorului general al României.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/augustin-lazar-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/augustin-lazar-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Magda Spiridon | joi, 02 februarie 2017 | 0 Comentarii | 73 Vizualizari <!-- --> ...

Preluat de la EVZ