Autor:
Ana Petrescu
|
luni, 09 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

<!–

–>

CCR

CCR va discuta joi sesizarea formulată de PNL, USR şi PMP referitoare la legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare, informează Agerpres.

Liberalii au depus, vineri, o sesizare de neconstituționalitate asupra legii pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple în perioada vacanței parlamentare, a anunțat PNL, într-un comunicat. Sesizarea a fost semnată și de parlamentari USR și PMP.

“PSD, dacă vrea să guverneze, trebuie să respecte legea și să se pună pe treabă, întrucât deține majoritatea parlamentară și poate emite oricând ordonanțe de urgență. PNL a atras atenția, de la momentul dezbaterilor din Parlament pe marginea proiectului de lege, asupra faptului că acesta nu respectă rigorile constituționale. Astfel, proiectul depășește limitele stabilite de Constituție prevăzute la articolul 115, alineatul 1, referitoare la domeniul legilor organice care nu pot face obiectul legii de abilitare a Guvernului”, se arată în comunicat. 

Senatul, aflat în sesiune extraordinară, a adoptat joia trecută proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple pe durata vacanţei parlamentare în domenii care nu fac obiectul legilor organice. Camera Deputaţilor a adoptat, joi, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară. Proiectul a fost adoptat cu 150 de voturi “pentru” şi 83 “împotrivă”. Vezi detalii AICI.

Tag-uri:
ccr, sesizare, lege, guvern, ordonante, pnl, usr, pmp

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CÂND va dezbate CCR contestația PNL, USR și PMP la legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/judecatori-ccr-nou-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/judecatori-ccr-nou-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | luni, 09 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari <!-- --> CCR CCR va discuta joi sesizarea formulată de...

Preluat de la EVZ