loading…

Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), o gruparea disidentă a mișcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan, a revendicat duminică atentatul de la istanbul, soldat cu 38 de morți și peste 160 de răniți.

Șoimii Libertății Kurdistanului au revendicat responsabilitatea pentru atac printr-un comunicat publicat pe site-ul grupării.

Gruparea a mai revendicat și alte atacuri teroriste comise în Turcia în cursul acestui an.

Oficiali au spus că două explozii, una probabil cu un vehicul-capcană și alta comisă de un terorist sinucigaș, au vizat agenții de poliție. Martori au declarat inițial că două vehicule-capcană au explodat în apropierea stadionului. Ministerul de Interne a confirmat ulterior că au fost două explozii, dintre care cel puțin una a fost comisă de un terorist sinucigaș, în zona Parcului Macka, situat în apropierea stadionului, realatează agerpres.ro.

La două ore după ce fanii au părăsit stadionul echipei Beșiktaș, martorii au auzit schimburi de focuri.

În urma atacului, care nu a fost deocamdată revendicat, zece persoane au fost arestate.

Anterior, vicepremierul turc Numan Kurtulmus a declarat că primele date indică că militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi responsabili pentru atentatul de la Istanbul, adăugând că ancheta este în curs de desfășurare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/atentatul-de-la-istanbul-revendicat-de-gruparea-militanta-soimii-libertatii-kurdistanului-33319.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/12/atentatul-de-la-istanbul-revendicat-de-gruparea-militanta-soimii-libertatii-kurdistanului-33319-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv