loading…

Comisia Europeană a prezentat astăzi un plan menit să faciliteze cercetarea în domeniul apărării și folosirea în comun a echipamentelor militare ale statelor Uniunii Europene.

Se dorește crearea ‘unui fond european pentru apărare’, care va avea două componente.Prima are în vedere finanțarea unor programe de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor militare, iar cea de-a doua va lua forma unui instrument financiar care va permite statelor membre să achiziționeze în comun echipamente militare, cum ar fi drone sau elicoptere.

‘Lipsa cooperării între statele membre în domeniul securității și apărării are un cost anual cuprins între 25 și 100 de miliarde de euro’, precizează executivul comunitar în comunicatul ce prezintă această inițiativă.

Planul de acțiune prezentat astăzi de CE este văzut și ca o reacție la poziția președintelui ales al SUA, Donald Trump, care a cerut partenerilor europeni din NATO să-și sporească bugetele militare și să nu se mai bazeze doar pe protecția oferită de trupele americane.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ue-va-aloca-fonduri-destinate-cercetarii-si-achizitiei-de-armament-in-comun-32761.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ue-va-aloca-fonduri-destinate-cercetarii-si-achizitiei-de-armament-in-comun-32761-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv