loading…

Primul transplant renal efectuat într-o unitate sanitară din România se va realiza la spitalul Sf. Constantin din Brașov, la Centrul de Transplant Renal „Profesor Gilles Mentha”.

Se va efectua un transplant de la donor viu înrudit, în cazul unui cuplu tată-fiică din Miercurea-Ciuc, Jud. Harghita. Pacienta, care urmează să primească grefa de rinichi, are 21 de ani și a fost diagnosticată cu insuficiență renală cronică și este sub hemodializă din luna iunie, precizează stiribv.ro.

Rinichiul va fi prelevat, laparoscopic, de la tatăl fetei, în vârstă de 42 de ani, în acest caz, ambii pacienți trecând printr-un proces amplu de evaluare la Spitalul Sf. Constantin în ultimele luni.

„Efectuarea transplantului renal la Brașov reprezintă pentru mine și colectivul medical pe care îl coordonez un deziderat cu care am pornit la drum în 2011, atunci când am decis să părăsesc Elveția pentru a reveni în România și a atinge vârful performanței medicale la Spitalul Sf. Constantin. Am întâmpinat numeroase obstacole pe parcurs, unele birocratice, altele ce țin de mentalități, însă acestea nu ne-au dat înapoi, ci ne-au ambiționat chiar mai mult pentru a dovedi că se poate! Ne dorim chiar să avem o activitate constantă în acest centru, în luna decembrie fiind așteptat pentru evaluare un nou cuplu care ar putea fi transplantat la începutul anului viitor”, spune Dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurg, coordonatorul centrului de transplant de la Brașov.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/romania-realizeaza-primul-transplant-renal-de-la-tata-la-fiica-32749.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/romania-realizeaza-primul-transplant-renal-de-la-tata-la-fiica-32749-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv