loading…

Marile companii multinaționale ajung să exploateze copii pentru obținerea produselor ce le aduc profituri uriașe.

Companii multinaționale comercializează produse de bază și cosmetice care au în componență ulei de palmier la obținerea căruia sunt exploatați copii pe plantațiile din Indonezia, susține un raport al organizației Amnesty International, care susține drepturile omului, informează agențiile de presă internaționale.

“Companiile închid ochii în ceea ce privește exploatarea muncitorilor din linia lor de fabricație și mari mărci de cosmetice continuă să profite de practici ilicite deplorabile”, a subliniat organizația internațională în raportul său, relatează stiripesurse.ro.

“Mari societăți precum Colgate, Nestle și Unilever își asigură consumatorii că produsele lor conțin ulei de palmier durabil, ceea ce înseamnă că este prevenită despădurirea, că respectă mediul înconjurător și populațiile locale și nu este absolut nimic durabil în uleiul de palmier dacă pui copii să muncească și îi mai și obligi să muncească”, mai arată raportul.

Printre abuzurile constatate, copii de 8-12 ani cară saci care cântăresc 12-25 de kilograme și lucrează fără echipamente de protecție pe plantații unde au fost folosite pesticide toxice, observă Amnesty. Mulți părăsesc școala pentru a-și ajuta părinții pe plantații, mai adaugă organizația.

Femeile sunt constrânse să lucreze în condiții de program prelungit sub amenințarea că li se reduce salariul, sunt plătite mai puțin decât salariul minim și câștigă doar 2,5 dolari pe zi în cazuri extreme.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/profitul-marilor-companii-realizat-prin-exploatarea-copiillor-32753.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/profitul-marilor-companii-realizat-prin-exploatarea-copiillor-32753-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv