loading…

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a impus, astăzi, noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, după al cincilea test nuclear, efectuat de regimul Kim Jong-Un în septembrie.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate ONU au adoptat în unanimitate o rezoluție prin care diminuează cele mai mari exporturi ale Coreei de Nord, de cărbune, cu 60%, fiind impusă o limită de anuală de 400,9 milioane de dolari sau de 7,5 milioane de tone, potrivit mediafax.ro.

Noua rezoluție a consiliului ONU interzice exporturile de cupru, nichel, argint și zinc ale Phenianului. Coreea de Nord este vizată de sancțiuni încă din 2006 din cauza testelor nucleare și balistice. Cel mai recent test atomic a fost efectuat pe 9 septembrie.

“Sancțiunile sunt eficiente doar prin implementare. Este obligatoriu ca toate țările membre ONU să facă toate eforturile pentru a se asigura că sancțiunile sunt aplicate în totalitate”, a declarat secretarul general ONU, Ban Ki-moon.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/noi-sanctiuni-impuse-coreei-de-nord-de-catre-onu-32758.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/noi-sanctiuni-impuse-coreei-de-nord-de-catre-onu-32758-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv