loading…

Franța a decis astăzi menținerea nivelului maxim de alertă teroristă și pe timpul sărbătorilor de sfârșit de an. 

Președintele Franței, Fracois Hollande, a avizat un nou plan de prevenire a acțiunilor teroriste ‘adaptat evoluției amenințărilor’, care va completa măsurile adoptate după atentatele jihadiste din 2015.

Noul dispozitiv antiterorist va păstra numele actualului plan denumit ‘Vigipirate’, dar va avea trei nivele de alertă (Vigiprate are numai două) și intră în vigoare pe 1 decembrie, relatează agerpres.ro.

Nivelul maxim de alertă teroristă a fost instituit în Franța în urma atentatelor din luna noiembrie anul trecut. După prelungirea de mai multe ori a acestei stări de urgență, președintele Hollande a decis revenirea la nivelul normal de alertă cu ocazia zilei naționale a Franței, pe 14 iulie. Dar chiar atunci a avut atentatul de la Nisa, astfel că liderul de la Elysee a decretat imediat reinstituirea stării de urgență pentru încă cel puțin șase luni.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/nivelul-maxim-de-alerta-terorista-mentinut-si-de-sarbatori-32747.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/nivelul-maxim-de-alerta-terorista-mentinut-si-de-sarbatori-32747-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv