loading…

Localitatea Leorda, aflată într-unul dintre cele mai sărace județe din România, are un singur locuitor în putere care trăiește din ajutorul bănesc oferit de stat.

Restul oamenilor din comună se întrec în hărnicie, fac naveta și muncesc în localitățile din împrejurimi.

În mod paradoxal, pe teritoriul Botoșaniului există o comună care se poate lăuda că are doar un singur asistat social. Este vorba de localitatea Leorda, situată la 15 kilometri de municipiul Botoșani. Nu este nici pe departe o zonă bogată. Abatoarele de porci care aduceau prosperitate comunității în anii comunismului au fost închise imediat după 1990.

Sărăcia bântuie la Leorda, la fel ca peste tot în nordul extrem al Moldovei. Cu toate acestea, oamenii spun că preferă să muncească pe unde apucă, decât să stea la mila statului.

Mai multe detalii pe adevarul.ro.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/minune-intr-un-sat-din-nordul-moldovei-primaria-plateste-ajutor-social-unei-singure-persoane-32737.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/minune-intr-un-sat-din-nordul-moldovei-primaria-plateste-ajutor-social-unei-singure-persoane-32737-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv