loading…

Statul va înlocui treptat compensarea chiriilor pentru militari și le va pune la dispoziție acestora locuințe de serviciu, până la finele anului urmând a fi achiziționate 158 de astfel de locuințe, a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat într-un interviu că în urma discuțiilor cu specialiștii din Ministerul Apărării Naționale (MApN) s-a luat decizia punerii la dispoziție a unor locuințe de serviciu pentru militari, măsura urmând să înlocuiască treptat compensarea chiriilor.

Am gândit că este mai logic, mai productiv și mai bine pentru bugetul nostru să lansăm un proces de înlocuire treptată a compensării chiriilor cu punerea la dispoziție a unor locuințe de serviciu pentru militarii noștri. Este un element esențial în cadrul a ceea ce numim calitatea vieții pentru personalul militar și deopotrivă un element important pentru atractivitatea profesiei militare, posibilitatea de a avea astfel de locuințe. Începem anul acesta cu un pilot, cu o achiziție a unui număr mai limitat de locuințe. Cred că esențial este să lansăm procesul, să arătăm că este fezabil, urmând ca pe o plajă de circa 10 ani să ajungem la înlocuirea completă a resurselor destinate compensării chiriilor prin construirea unui portofoliu suficient de locuințe la dispoziția cadrelor noastre“, a declarat ministrul Apărării, Mihnea Motoc.

Până la sfârșitul anului, MApN dorește să cumpere 158 de locuințe pentru militari, pe viitor existând posibilitatea construirii unor astfel de unități.

Anul acesta ne propusesem achiziționarea a 250 de unități locative. Planurile noastre au fost un pic schimbate de realitatea de pe piață, dar suntem în măsură să lansăm un număr de 158 de asemenea unități. Pentru început în șase garnizoane, în București, Focșani, Iași, Buzău, Pitești și Craiova. Din aceste 158 de unități, 100 sunt în București. Nu este un număr foarte mare, dar este un început. În plus față de această abordare pe care am menționat-o, pe parcurs vom putea proceda la dobândirea de locuințe noi inclusiv prin construcție“, a mai spus Mihnea Motoc.

Totodată, ministrul Apărării a afirmat că se dorește dezvoltarea de baze militare cu facilități sociale integrate în România, care să permită autonomia deplină pentru militarii care vor locui acolo.

Avem posibilitatea să valorificăm o expertiză și un potențial de proiectare care există la nivelul instituției noastre și de asemenea în aceeași categorie de preocupări intră și ideea de a începe să dezvoltăm baze militare cu facilități sociale integrate, cum vedem în alte armate, în primul rând la americani, care au foarte bine pus la punct acest concept și sperăm să putem să lansăm cât de curând un prim astfel de proiect de baze militare cu toate facilitățile care să permită autonomie deplină pentru militarii aflați în aceste baze și pentru familiile lor“, a mai declarat Mihnea Motoc.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ministrul-apararii-statul-roman-le-ofera-militarilor-locuinte-de-serviciu-32702.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ministrul-apararii-statul-roman-le-ofera-militarilor-locuinte-de-serviciu-32702-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv