loading…

Guvernul a modernizat sistemul informatic de repartizare a medicilor rezidenți din România, astfel încât aceștia pot alege să fie repartizați în orice spital din țară, în funcție de locurile disponibile sau de posturile libere.

Pentru a putea pune la dispoziție medicilor rezidenți din România o paletă mai largă de opțiuni în ceea ce privește rezidențiatul, Ministerul Sănătății a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectură și interfață de afișare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizării rezidenților. Anul acesta a fost actualizată metodologia concursului național de intrare în rezidențiat pe post și pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național“, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Guvernului, potrivit Mediafax.

Până în prezent, rezidenții susțineau concursul într-unul din cele șase centre universitare cu profil medicină și puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs și centrul arondat acestuia.

Noul sistem informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare către toate centrele universitare, precum și opțiunile candidaților și a permis actualizarea în mod automat a tuturor locurilor și posturilor rămase, la nivel național, pentru a asigura tranparența procesului. Candidații au putut beneficia de o metodă clară și eficient de prezentare a informațiilor, fapt ce a facilitat procesul de selecție și de repartizare“, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/medicii-rezidenti-pot-alege-spitalul-in-care-sa-lucreze-sistemul-de-repartizare-a-fost-modernizat-32728.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/medicii-rezidenti-pot-alege-spitalul-in-care-sa-lucreze-sistemul-de-repartizare-a-fost-modernizat-32728-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv