loading…

Conform unor studii publicate aseară, cercetătorii au descoperit că înotul, dansul, sporturile cu rachete și alte activități în aer liber pot prelungi speranța de viață semnificativ.

Studiile asupra diferitelor tipuri de exerciții și mișcări ale sistemului locomotor au relevat beneficii semnificative asupra sănătății publice iar specialiștii cer medicilor să încurajeze lumea să practice acele sporturi. 

Cercetările, publicate în British Journal of Sports Medicine, arată că alergatul, fotbalul sau rugbiul nu oferă aceleași avantaje ca înotul, dansul, sporturile cu rachete sau mișcările aerobice

Cercetătorii au analizat starea de sănătate a peste 80.000 de persoane de aproximativ 52 de ani, din Anglia și Scoția, în perioada 1994-2008, relatează romanialibera.ro.

Participanții la studiu au fost întrebați ce fel de mișcare și cât de multă au făcut în ultimele patru săptămâni și dacă au lucrat destul de intens până transpirau și gâfâiau. Între genurile de mișcare practicate de subiecți au fost treburile gospodărești și grădinăritul, mersul pe jos, mersul pe bicicletă, înotul, fitnesul aerobic, gimnastica, dansul, alergatul, fotbalul, rugbiul, badmington-ul, tenisul și sqash-ul.

Concluzia studiului a fost că riscul de deces din orice cauză a fost cu 47% mai mic la persoanele care practicau sporturi cu rachete, cu 28% mai mic printre cei care înotau, cu 27% mai redus printre cei care dansau mult și cu 15% mai mic în rândul celor care mergeau cu bicicleta.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/este-demonstrat-stiintific-inotul-dansul-si-unele-sporturi-in-aer-liber-prelungesc-viata-32724.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/este-demonstrat-stiintific-inotul-dansul-si-unele-sporturi-in-aer-liber-prelungesc-viata-32724-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv