Autor:
Dodo Romniceanu
|
miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 21 Vizualizari

<!–

–>

Donald Trump și Mitt Romney

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, s-a întâlnit cu Mitt Romney, posibil viitor secretar de stat, la restaurantul Jean Georges de lângă Central Park, New York, unde mai târziu, la masă, li s-a şi alăturat preşedintele Comitetului Naţional Republican, Reince Priebus.

Potrivit Daily Mail, cei trei politiceni au servit, printre altele, supă de usturoi verde, sote din picioare de broască, conopidă caramelizată, mușchi de vită cu glazură de citrice şi morcovi şi cotlete de miel şi ciuperci cu sos bolognese iar la desert au ales prăjituri cu ciocolată.

Este a doua întâlnire Romney-Trump, de la câştigarea alegerilor prezidenţiale de către cel din urmă. Magnatul a lăsat să se înţelegă că doreşte ca Romney să ocupe un loc important, poate chiar pe cel de secretar de stat, în cabinetul său, în ciuda faptului că fostul guvernator de Massachusetts este unul dintre republicanii cei mai critici la adresa sa.

Opțiunea Mitt Romney, candidatul republican care a pierdut alegerile din 2012, i-ar permite lui Trump să îi liniștească pe diplomații americani, pe centriștii republicani și chiar și pe aliații Statelor Unite.

Cei doi nu sunt de acord nici în ceea ce privește relațiile SUA cu Rusia, unul dintre cele mai importante aspecte ale momentului în politica internațională. Viitorul președinte vrea o apropiere de Moscova, în timp ce Romney crede că Moscova este cel mai important inamic la Washingtonului. Susținătorii lui Trump nu sunt însă încântaţi de posibilia numire a lui Romney.

Întrebat de CNN dacă Mitt Romney va fi următorul secretar de stat, Donald Trump a răspuns: “Ei bine, vom vedea ce se va întâmpla”.

La rândul său, Romney a vorbit despre cină cu jurnaliştii prezenţi în restaurant, declarând că a avut o “după-amiază minunată”.

“Am avut o altă discuţie despre ceea ce se înâmplă prin lume, iar discuţiiile astea pe care le am cu el au fost edificatoare, interesante şi antrenante. M-am bucurat foarte, foarte mult de ele”, a spus Romney.

“Apropo, nu este uşor să câştigi. Ştiu asta. El (Donald Trump – n.r.) a încercat să facă ceva ce am încercat şi eu, dar personal am eşuat. A câştigat alegerile generale. Viziunea lui s-a conectat în mod evident şi foarte puternic cu cea a americanilor”, a mai adăugat acesta.

Al treilea om ca importanță în executivul american, vocea și chipul Americii în lume, șeful Departamentului de Stat conduce o instituție cu 70,000 de angajați care formează cea mai importantă rețea diplomatică a planetei. Postul din administrația lui Donald Trump face obiectul unei bătălii aprige.

Tag-uri:
Trump, Donald Trump Mitt Romney, SUA presedintele ales, Donald Trump la Casa Alba, Mitt Romney

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donald Trump dovedeşte că este mult mai abil decât anticipau detractorii. Preşedintele ales al SUA a mâncat picioare de broscuţă cu Mitt Romney, unul dintre cei mai acerbi critici ai săi, pe care l-ar putea numi secretar de stat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/trump-romney1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/trump-romney1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 21 Vizualizari <!-- --> Donald Trump și Mitt Romney Preşedintele ales al...

Preluat de la EVZ