Autor:
Ionel Dancu
|
miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 85 Vizualizari

<!–

–>

Consilierul patriarhal Nicolae Crângaşu le-a spus consilierilor locali din Sectorul 1, legat de acordarea unui ajutor de 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului, că o eventuală vizită în România a Papei Francisc depinde de finalizarea construcţiei.

Biserica încearcă acum să facă toate eforturile pentru ca s-o termine în termen. Vreau să vă spun că, în mod neoficial, dacă îmi este îngăduit să o spun într-o şedinţă oficială, se pare că există chiar şi iniţiative ca Papa însuşi să viziteze România, iar una dintre condiţiile să spun aşa, pentru pregătirea şi pentru acceptarea acestei vizite ar fi aceea ca această catedrală (Catedrala Neamului, n.red.) să fie terminată pentru că şi precedentul papă Ioan Paul al II-lea a ajutat şi el construcţia ei cum a putut“, a declarat consilierul patriarhal în şedinţa CL al Sectorului 1 din 29 septembrie.

“Rugămintea este şi de această dată mai mare ca data trecută, întrucât avem şi presiunea obligaţiei de plată asupra lucrărilor pe care le-am executat şi în luna august şi acum în luna septembrie să aveţi amabilitatea şi să votaţi pentru acordarea acestui sprijin, care pentru Patriarhia noastră este vital. Şi fără sprijinul domniilor voastre şi al altora care au această compteneţă, în mod sigur şantierul acesta intră în colaps. N-o să-l mai putem termina şi, aşa cum spuneam şi altă dată, de unde el vrea să simbolizeze reuşitele românilor oganizaţi într-un stat naţional, independent şi unitar după 1918, s-ar putea transforma, dacă părăsim acest şantier şi dacă intră în colaps, într-un simbol al eşecului generaţiei noastre de a face ceva care are atât de multă simbolistică pentru cultul eroilor”, a mai spus reprezentantul Patriarhiei.

Toţi cei 18 episcopi catolici din România l-au invitat recent pe Papa Francisc în România. Suveranul Pontif a fost invitat şi de președintele Klaus Iohannis să participe în 2018 la manifestările dedicate centenarului Marii Uniri, la Alba Iulia.

Singurul Suveran Pontif care a vizitat România a fost Ioan Paul al II-lea, care a venit în mai 1999, la invitația președintelui de atunci al țării, Emil Constantinescu. A fost prima vizită a unui papă în România și a unui cap al Bisericii Catolice într-o țară ortodoxă. Papa a ținut o slujbă în fața Palatului Parlamentului împreună cu Patriarhul României de la acea vreme, Teoctist. Suveranul Pontif a denumit România ”grădina Maicii Domnului” şi a transmis românilor mesajul ”Nu vă temeți!”.

Tag-uri:
catedrala neamului, papa francisc, vizita, romania

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ: Catedrala Neamului, condiţie pentru vizita Papei Francisc în România.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/francisc_01-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/francisc_01-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAdministratie Locala
Autor: Ionel Dancu | miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 85 Vizualizari <!-- --> Consilierul patriarhal Nicolae Crângaşu le-a spus consilierilor...

Preluat de la EVZ