Autor:
Daniel Teodoreanu
|
miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 407 Vizualizari

<!–

–>

Cutremur in Romania

Cutremur în România.

Seismologii au raportat miercuri după-amiaza un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, la adâncimea de 137 de km, în zona Vrancea.

Cutremurul a fost înregistrat de aparatele speciale la ora 15:34, iar până în prezent nu au fost raportate pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti.

Seismul a fost precedat de câteva replici scăzute în intensitate.

Cutremurul de miercuri nu l-a depăşit în intesitate pe cel de la sfârşitul lunii septembrie, când seismografele au înregistrat 5,3 grade pe scara Richter.

Din fericire, nici atunci nu au fost înregistrate pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti.

“Seismul care s-a produs în noaptea de 24 septembrie a fost „destul de semnificativ ca magnitudine” și a avut un mecanism destul de ciudat, cu efecte către nord-estul și estul României, ceea ce indică o rupere a faliei către această direcție.

De aceea s-a resimțit destul de puternic la sol în Bârlad, Iași, Vaslui”, declara la acea vreme pentru Digi24, directorul general al Institutului pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu.

Epicentrul celui mai puternic seism de anul acesta, din România, fost în Vrancea, la 145 km nord de București, dar cutremurul s-a resimțit atât în Capitală, cât și în Brașov. Seismul ar fi avut loc la o adâncime de 100 km.

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Tag-uri:
cutremur, cutremur romania, cutremur vrancea, seism, seism romania, seism vrancea

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. Seismologii sunt ÎN ALERTĂ după mişcarea telurică. Au apărut PRIMELE REACŢII.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/cutremur-in-romania-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/cutremur-in-romania-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Daniel Teodoreanu | miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 407 Vizualizari <!-- --> Cutremur in Romania Cutremur în România.Seismologii au...

Preluat de la EVZ