Autor:
Roland Cătălin Pena
|
miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 10 Vizualizari

<!–

–>

Martorii şi actorii reconcilierii PNŢCD-PSD

La Timişoara era semnat, pe 1 Decembrie 2009, Acordul dintre PNŢCD şi PSD pentru reconciliere naţională, un acord „pentru ieşirea Românie din criză”.

Potrivit documentului, PNŢCD saluta poziţia lui Geoană de reorientare doctrinară a PSD, care conducea PSD-ul către o social-democraţie de tip occidental, compatibilă cu doctrina creştin-democrată a PNŢCD. În acord se afirma că reconcilierea se bazează pe adevăr şi morală creştină, că vinovăţia nomenclaturii comuniste şi a celor din aparatul represiv trebuie recunoscută şi condamnată public şi că pentru reconcilierea naţională este necesară o exprimare a căinţei din partea celor care au greşit şi a iertării din partea celor care au suferit.

Liderul PNŢCD, Radu Sârbu, a salutat Acordul pentru reconciliere naţională semnat de formaţiunea sa şi PSD, la Timişoara, „un acord istoric” prin care PSD îşi exprimă „regretul” pentru comunism şi mineriade, iar ţărăniştii aprobă depăşirea „adversităţii politice”. Radu Sârbu a mai anunţat susţinerea pentru Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că salută „documentul de reconciliere” dintre PSD şi PNŢCD, care ar reprezenta, în opinia sa, „pluralismul”. Preşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut şi el că pactul reprezenta sfârşitul tranziţiei, al confuziei şi trecerea la o perioadă la care românii au sperat în urmă cu 20 de ani, marcând reconcilierea între PNŢCD şi PSD.

Mircea Geoană a susţinut că semnarea pactului avea o încărcătură simbolică deosebită, dincolo de reconcilierea cu PNŢCD, întrucât, spune el, reprezintă punctul de plecare al unui proiect mai amplu la care este chemată să participe şi societatea civilă. “Nu este o echipă conjuncturală, suntem oameni ataşaţi valorilor democratice şi îl vom susţine pe Klaus Johannis”, a comentat candidatul social-democrat.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
psd, pantcd, reconciliere, 1 decembrie, geoana, radu sarbu, corneliu coposu, crin antonescu, ciuhandu, iohannis, timisoara, basescu, taranisti, Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Johannis, Ion Iliescu, Uniunea Europeană

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum s-a RECONCILIAT PNŢCD cu PSD de 1 Decembrie, de nu s-a mai auzit de ŢĂRĂNIŞTI.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/timisoara-pact-1-dec-09-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/timisoara-pact-1-dec-09-465x390-300x266.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Roland Cătălin Pena | miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 10 Vizualizari <!-- --> Martorii şi actorii reconcilierii PNŢCD-PSD La Timişoara...

Preluat de la EVZ