Autor:
Dodo Romniceanu
|
miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 397 Vizualizari

<!–

–>

Miguel Quiroga

Manevrele executate de pilotul erou al dramaticului accident aviatic din Columbia, bolivianul Miguel Quiroga, care a decis golirea rezervoarelor când a realizat că prăbuşirea este iminentă, au salvat şase vieţi. Un amănunt şocant din viaţa pilotului face ca această tragedie aeronautică, soldată cu moartea a 71 de persoane, să fie şi mai cutremurătoare: Micky Quiroga, care se numără printre victime, avea doar un an când şi-a pierdut tatăl. Acesta din urmă era tot pilot şi a murit tot într-un accident aviatic.

Se întâmpla în 1963 când Orlando Quiroga, tatăl pilotului mort marţi în apropiere de oraşul columbian Medellin, a decedat în urma unui accident aviatic. Avea 53 de ani şi era pilotul aeronavei. A lăsat în urmă un băieţel de numai un an care şi-a cunoscut tatăl doar din fotografii şi poveştile celor apropiaţi. A fost însă atât de impresionat de personalitatea tatălui său – al cărui nume este purtat de Estadio Olimpico Orlando Quiroga un mic stadion din Bolivia, ţara sa natală, – încât şi-a dorit cu ardoare să devină tot pilot.  

 “După tragedie, mama mea, Ilse Menacho, s-a întors în Cochabamba şi, după nişte ani, s-a recăsătorit tot cu un pilot, Abraham Prada, care lucra pentru Lloyd Aereo Boliviano (LAB) şi care ulterior şi-a fondat propria sa companie de cargo aerian. Am crescut printre echipaje aeronautice şi printre avioane. Fratele meu mai mare, Edgar, este tot pilot pentru Amaszonas. Eu sunt pilot, nepotul şi fiul meu sunt tot piloţi – suntem o familie de piloţi. De ce? Imi imaginez că, pe de o parte, fascinaţia pentru zbor este genetică iar, pe de alta, faptul că vezi în jurul tău asemenea lucruri te face să-ţi doreşti să încerci”, declara Micky Quiroga, într-un interviu acordat anul trecut.

Verişoara eroului, Milena Quiroga, îşi aminteşte că Micky studia obsesiv pentru a deveni pilot ca şi tatăl său. Ea a dezvăluit, de altfel, şi drama din viaţa pilotului salvator.

“Tatăl său a murit pe când Miguel era foarte mic. Mereu şi-a dorit să facă ce făcuse tatăl său. În ultima vreme, ţineam legătura mai mult în reţelele de socializare pentru că muncea enorm, aproape fără întrerupere. Era o persoană deosebit de optimistă şi se simţea împlinit din punct de vedere profesional”, a povestit Milena Quiroga.  

Gestul său eroic nu i-a surprins pe cei din familia sa, pentru că Micky avea mereu un fel natural de a-i pune pe ceilalţi înaintea sa.

Echipajul aeronavei prăbușite în Columbia

Era căsătorit cu fiica fostului senator brazilian Roger Pinto. Aveau trei copii şi o casă în construcţie în oraşul brazilian Epitaciolandia, aproape de graniţa cu Bolivia.

Potrivit presei locale, Quiroga şi soţia sa îşi foloseau adesea relaţiile şi conexiunile pentru a atrage investitori în oraşul în care deciseseră să-şi petreacă restul vieţii. Nu o dată, pilotul donase fonduri importante pentru construirea de lucrări publice. Comunitatea locală îi considera eroi şi-i venera.

“Această dimineaţă mi-a adus cea mai rea veste din viaţa mea. Mi-am pierdut verişorul, fratele, prinţul. Era erou meu. Era atât de bun şi avea o familie atât de frumoasă. Dar astăzi vei fi cu tatăl tău, unchiul Eduardo, şi cu fratele tău care sunt foarte mândri de tine şi te vor întâmpina cu căldură în împărăţia cerurilor”, spune o altă verişoară a pilotului, Kris Quiroga.

Născut în nordul Boliviei, în localitatea Cobija, Micky era coproprietar al companiei Lamia Corporation şi pilota aeronave care efectuau zboruri spre Europa şi diferite alte zone ale lumii.

Avionul prăbuşit în Columbia, un British Aerospace 146 , a dispărut de pe radar în apropierea aeroportului Jose Maria Cordova din Rio Negro.

Era puţin după miezul nopţii. Aeronava plecase din Santa Cruz, din Bolivia, şi trebuia să ajungă la Medellin, unde echipa de fotbal Chapecoense Real, urma să joace finala unei competiții regionale împotriva Atletico Nacional.

Cu puţin timp înainte de aterizare, avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă aflată la nici 30 de kilometri distanţă de aeroport.

Echipa Chapecoense Real

Piloţii au luat legătura cu turnul de control cu puţin înainte de catastrofă. Au raportat probleme la sistemul electric. Au fost şi informaţii conform cărora aeronava ar fi rămas fără combustibil. Ore bune, echipele de salvare au încercat să ajungă la supravieţuitori.

Eforturile lor au fost îngreunate de ploaia torenţială, iar un elicopter trimis de armată nu a putut să aterizeze în apropierea epavei. În cele din urmă, şase oameni au fost scoşi în viaţă din epava aeronavei. Alte 71 de persoane au fost declarate decedate.

Unul dintre jucătorii supravieţuitori a pus mai multe fotografii şi clipuri video pe o platformă de socializare cu doar câteva momente înainte de decolare. „Venim Columbia! În scurt timp vom ajunge”, a spus Alan Luciano Ruschel.

Aeronava prăbuşită făcea curse de aproape 18 ani. În urmă cu trei săptămâni, cu acelaşi avion au călătorit şi fotbaliştii naţionalei Argentinei – inclusiv celebrul jucător al Barcelonei, Lionel Messi.

Cutiile negre ale avionului, esenţiale pentru anchetă, au fost recuperate.

Tag-uri:
Orlando Quiroga, Estadio Olimpico, Ilse Menacho, Abraham Prada, Lloyd Aereo, Micky Quiroga, Milena Quiroga, Roger Pinto, Kris Quiroga, Lamia Corporation, British Aerospace, Jose Maria, Rio Negro, Santa Cruz, Chapecoense Real, Atletico Nacional, Venim Columbia, Alan Luciano, Lionel Messi

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului COINCIDENŢELE CUTREMURĂTOARE din viaţa PILOTULUI supererou al accidentului aviatic din Columbia. Tatăl său era tot pilot şi a murit tot într-un accident aviatic.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/pilot-1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/pilot-1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 30 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 397 Vizualizari <!-- --> Miguel Quiroga Manevrele executate de pilotul erou al...

Preluat de la EVZ