loading…

Magistrații Tribunalului București au respins, astăzi, acordul de recunoaștere a vinovăției pentru Ron Weiner în dosarul „Black Cube” și au trimis dosarul la procurori în vederea continuării urmăririi penale.

Pe 16 noiembrie, David Geclowicz, unul dintre israelienii cercetați în dosarul Black Cube, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare, judecătorii avizând astfel acordul încheiat cu DIICOT.

Weiner Ron și Geclowicz David au fost arestați preventiv timp de câteva luni pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Ulterior, au fost puși în libertate, iar în prezent sunt cercetați sub control judiciar, relatează mediafax.ro.

În același dosar sunt cercetate alte două persoane. Este vorba despre Yossi Barkshtein, cetățean israelian, de urma căruia procurorii nu au reușit să dea, și despre Daniel Dragomir, fost angajat al SRI. Dragomir, fost șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, este arestat preventiv în acest dosar existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona și intimida. Daniel Dragomir este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/decizie-nefavorabila-pentru-ron-weiner-in-black-cube-32684.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/decizie-nefavorabila-pentru-ron-weiner-in-black-cube-32684-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv