Autor:
Simona Stupar
|
marţi, 29 noiembrie 2016 | 3 Comentarii
| 199 Vizualizari

<!–

–>

Imigranți libieni care au ajuns în Italia

Circa 171.000 de persoane au sosit în Italia, cu ajutorul ambarcaţiunilor, de la începutul anului 2016 şi până în prezent, stabilindu-se un nou record al solicitanţilor de azil care au venit din nordul Africii în Italia, conform unor statistici ale ONU.

Recordul anterior fusese de 170.000 de solicitări de azil, în anul 2014, potrivit unor statistici efectuate de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) şi Guvernul italian.

Fluxul migraţiei din estul Mării Mediterane, din Turcia şi Grecia, s-a redus semnificativ în urma unui acord privind limitarea migraţiei între UE şi Turcia, precum şi din cauza închiderii coridorului folosit de imigranţi pentru a ajunge din Grecia în Germania, scrie The Guardian, citată de Mediafax.

Strategia de intimidare a Blocului european a eşuat în privinţa reducerii migraţiei din Libia în Italia, ruta italiană devenind încă o dată poarta principală a migraţiei în Europa.

Marina europeană, inclusiv cea a Marii Britanii, s-a concentrat asupra unui răspuns în stil militar, trimiţând fregate pentru a aresta contrabandiştii ce trafichează imigranţi în apele internaţionale.

Războiul civil din Libia a destabilizat agenţiile de securitate ale statului libian, unele dintre acestea fiind chiar implicate în traficul de persoane, lăsând guvernele europene fără un partener viabil în lupta lor împotriva imigraţiei.

Tag-uri:
azil, solicitanti de azil, libia, italia, onu, imigranti, refugiati, record

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului RECORD de solicitanți de azil, în 2016, în Italia. Eșuează strategia ANTI-IMIGRAȚIE a Europei?.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/imigranti-libieni-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/imigranti-libieni-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Simona Stupar | marţi, 29 noiembrie 2016 | 3 Comentarii | 199 Vizualizari <!-- --> Imigranți libieni care au ajuns în Italia Circa...

Preluat de la EVZ