Autor:
Cristina Mathias
|
marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 55 Vizualizari

<!–

–>

Peste 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră vor fi mobilizați în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie

Peste 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră vor fi mobilizați pentru menținerea unui grad ridicat de siguranță pentru cetățeni atât în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, cât și de Ziua Națională. Astfel, ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a dispus ca la nivel național să fie mobilizați zilnic peste 23.000 de angajați ai MAI. O atenție deosebită va fi acordată manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, când vor fi organizate 257 de evenimente publice în 204 localități din țară, la care este preconizată participarea a aproximativ 255.000 de persoane.

Aproximativ 8.400 de polițiști vor acționa în fiecare zi pentru prevenirea și descurajarea faptelor ilegale, dar și pentru asigurarea fluenței traficului rutier atât în localități, cât și pe drumurile care converg către zone turistice, inclusiv către stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Peste 7.200 de jandarmi vor fi la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice la manifestările organizate în următoarele zile.

Circa 5.000 pompieri vor acorda o atenție sporită zonelor de desfășurare a activităților organizate în spațiul public unde se preconizează prezența unui număr mare de persoane. Efectivele IGSU vor fi pregătite să intervină rapid și în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de condițiile meteorologice.

Inspectoratul General de Aviație poate interveni în acest zile cu 5 aeronave SMURD pentru transportul persoanelor cu urgențe medicale. Totodată, 4 elicoptere sunt pregătite să ofere sprijin aerian celorlalte structurile operative ale MAI, inclusiv pentru misiunile de monitorizare și fluidizare a traficului rutier.

Având în vedere că în această perioadă, odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă, mulți cetățeni români care lucrează în străinătate se întorc în țară, 2.850 de polițiști de frontieră vor fi prezenți în cele 64  de puncte de trecere a frontierei de stat, pentru efectuarea unui control operativ al documentelor și asigurarea fluenței tranzitului de persoane și autovehicule.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL PARADEI  și Militarii Gărzii de Onoare a RM participă la parada militară de la Bucureşti pentru 1 Decembrie – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Acțiunile desfășurate de structurile MAI vor fi monitorizate și coordonate de către Centrul Național de Conducere Integrată, care funcționează 24 de ore din 24 la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

MAI recomandă cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor și la condițiile meteorologice pentru a evita blocajele în trafic sau accidentele rutiere. Poliția Română va transmite periodic informări utile conducătorilor auto prin intermediul Centrului Infotrafic.

Tag-uri:
Ziua Națională, Valea Prahovei, Poliția Rom, Centrului Infotrafic, Inspectoratul General, Centrul Național, Conducere Integrată, Ministerului Afacerilor, peste, politisti, jandarmi, ministrul afacerilor interne, ioan dragos tudorache, IGSU, efective, cetateni, politisti de frontiera

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră MOBILIZAȚI zilnic pentru minivacanța de ZIUA NAȚIONALĂ .

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/1-decembrie-2015-la-cluj-parada-militara-deschiderea-targului-de-craciun-aprinderea-luminilor-de-sarbatori-concerte-rock-si-opera-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/1-decembrie-2015-la-cluj-parada-militara-deschiderea-targului-de-craciun-aprinderea-luminilor-de-sarbatori-concerte-rock-si-opera-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Cristina Mathias | marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 55 Vizualizari <!-- --> Peste 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și...

Preluat de la EVZ