Autor:
Melania Stoica
|
marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 9 Vizualizari

<!–

–>

Igor Dodon

Igor Dodon, noul președinte ales al Republicii Moldova, a menționat într-o postare pe o rețea de socializare că i-a transmis încă din primăvară o scrisoare deschisă președintelui României, la care Klaus Iohannis nu a răspuns încă, informează Agerpres.

Dodon a ținut să precizeze acest aspect, după ce Klaus Iohannis a afirmat, marți, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării că “acum, chiar dacă domnul Dodon nu este încă președintele Moldovei, va înțelege și domnia sa, încet-încet, cum se procedează între președinți”.

“Domnul președinte Iohannis m-a vizat în una din intervențiile sale recente, referindu-se la cum e corect să se procedeze între președinți. E bine că dumnealui deja nu doar ia act de alegerea mea, ci abordează situația mai personal și mai concret. Cu acest prilej, îi amintesc domnului președinte român Iohannis că i-am transmis încă în primăvară o scrisoare deschisă, la care dumnealui încă nu a răspuns. Îl asigur că în calitatea mea de președinte ales al Republicii Moldova am aceleași preocupări ca și acum jumătate de an cu privire la subiectele din acea scrisoare. Deci, îi readresez domnului Iohannis acel mesaj. Îl puteți vedea atașat. Sper că în relația dintre președinți e de bonton să se răspundă la scrisorile deschise”, a transmis Igor Dodon.

În această scrisoare deschisă, noul președinte al Republicii Moldova i-a cerut lui Iohannis să nu susțină unioniștii care doresc unirea Republicii Moldova cu România, chiar dacă relațiile dintre cele două sunt foarte bune. 

Tag-uri:
Igor Dodon, Klaus Iohannis, relatii, republica moldova, alegeri moldova, romania, Consiliului Suprem, Republicii Moldova

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igor Dodon îi RĂSPUNDE lui Klaus Iohannis: ”îi amintesc domnului președinte român Iohannis că i-am transmis încă din primăvară o scrisoare deschisă, la care dumnealui încă nu a răspuns!”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/igor_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/igor_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Melania Stoica | marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 9 Vizualizari <!-- --> Igor Dodon Igor Dodon, noul președinte ales al...

Preluat de la EVZ