Autor:
Ana Petrescu
|
marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

<!–

–>

Alina Gorghiu și Dacian Cioloș

Președintele PNL, Alina Gorghiu a spus, marți, într-un interviu pentru Hotnews, că și-ar fi dorit ca premierul Dacian Cioloș să-și fi dat demisia din fruntea Guvernului și să se angajeze politic alături de liberali.

“Nu vreau să vă mint. Mi-aș fi dorit să văd un prim-ministru angajat politic. Un prim-ministru care să fie stindardul”, a afirmat Gorghiu. 

Liderul PNL a adăugat că așteaptă de la Cioloș o declarație în care să spună clar că a acceptat să candideze ca premier din partea liberalilor “pentru că partidul l-a susținut necondiționat la guvern în timp ce PSD-ul cu domnul Dîncu l-au sabotat”. Gorghiu și-ar mai dori ca șeful Executivului să declare “răspicat” că PNL a început procesul de reformare, ceea ce îl face un partid “frecventabil”.

“A; mai vrea să mai spună că acest partid, mi-aș dori să aud că spune răspicat că acest partid a început un proces care îl face un partid – haideți să nu spun dur – frecventabil, dar un partid pe care să-l aprecieze și domnia sa. Dacă n-ar fi existat această apreciere a lui Dacian Cioloș față de Partidul National Liberal, n-ar fi acceptat candidatura de prim-ministru. Însă sunt multe lucruri pe care noi le mai avem de făcut”, a explicat Gorghiu.

 Întrebată despre faptul că șeful Executivului dă semne că nu ar dori să intre în PNL, Alina Gorghiu a răspunsă că Cioloș își “va susține și explica pozițiile”. Ea a adăugat că nu există niciun fel de fractură între parteneriatul liberalilor cu premierul.

“Primul-ministru va explica și-și va susține pozițiile pe absolut orice subiect. Eu vă spun că nu există niciun fel de fractură între PNL și Dacian Cioloș, ba dimpotrivă: există un parteneriat pe care îl susținem, îl arătăm publicului, în mod transparent și îl vom duce până la capăt. Și veți vedea că acest parteneriat va reuși să ducă România înainte nu patru ani de zile, ci opt ani de zile”, a spus Gorghiu.  

Dacian Cioloș a spus, în urmă cu o săptămână, într-un interviu pentru Ziare.com că nu este implicat în campania electorală și că nu și-a pus problema dacă va intra în PNL sau în USR după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Tag-uri:
gorghiu, ciolos, alina gorghiu, dacian ciolos, PNL, premier, alegeri parlamentare, parteneriat PNL Ciolos, liberali

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorghiu, despre Cioloș: Mi-aș fi dorit să văd un prim-ministru angajat politic.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/06-gorghiu-ciolos-rzv-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/06-gorghiu-ciolos-rzv-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ana Petrescu | marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari <!-- --> Alina Gorghiu și Dacian Cioloș Președintele PNL, Alina...

Preluat de la EVZ