loading…

Emma Morano, ultima supraviețuitoare cunoscută a secolului al XlX-lea își sărbătorește astăzi cea de-a 117-a aniversare în apartamentul ei din Verbania, partea de nord a Italiei.

Emma Morrano s-a născut la 29 noiembrie 1899, primul său iubit a dispărut în timpul Primului Război Mondial, s-a căsătorit apoi, dar a divorțat cu puțin timp de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, pentru că avea un soț violent.

“Oamenii vin la mine. Eu nu invit pe nimeni, dar ei vin, vin să mă vadă…Din America, Elveția, Austria, de la Torino sau Milano… “, povestește ea.

Secretul longevității – La vîrsta de 20 de ani, Emmei i s-a prescris o dietă bazată pe două ouă crude și un ou fiert zilnic, la care se adăuga puțină carne și foarte puține fructe și legume — regim pe care l-a urmat timp de aproape un secol.Deși în prezent adoră biscuiții, centenara mărturisea într-o întrevedere cu AFP la sfîrșitul lunii octombrie că nu e sigură dacă va gusta din tortul de ziua ei de naștere: cel de la aniversarea de 116 de ani a îmbolnăvit-o.

Foarte independentă, Emma s-a descurcat singură până la 115 de ani, chiar dacă nu a mai ieșit din apartamentul de două camere de 20 de ani. Cu toate acestea, începînd cu anul trecut, centenara nu și-a mai părăsit patul și are nevoie tot timpul de un însoțitor.

Mâine, a doua zi după aniversarea de 117 ani, Emma urmează să primească vizita unor rude și a câtorva jurnaliști, dar și pe cea a primăriței din Verbania, Silvia Marchionini.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/femeia-care-a-ajuns-sa-traiasca-in-3-secole-a-implinit-astazi-117-ani-32649.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/femeia-care-a-ajuns-sa-traiasca-in-3-secole-a-implinit-astazi-117-ani-32649-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv