Autor:
Dana Lascu
|
marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 239 Vizualizari

<!–

–>

Companiile de taxi plătitoare d eimpozit anunță că se retrag de pe Aeroportul Otopeni dacă nu dispare UBER din zonă!

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internațional „Henry Coandă” din Otopeni au anunțat că se vor retrage, de săptămâna viitoare, dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem UBER, anunță COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România).

„Suma pe care o plătim aeroportului este de circa 220.000 de euro anual, pentru a ne da dreptul să operăm în zona aeroportului. Conducerea Aeroportului „Henri Coandă” ignoră absolut toate problemele pe care le-a creat pirateria taximentriștilor care operează ilegal în zona aeroportului și permite accesul mașinilor în sistem UBER. Mai mult, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetățenii români sau străini care au nevoie de transport înțeleg că UBER este compania acreditată inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport către orice destinație”.

Transportatorii ți să aducă aminte autorităților și conducerii aeroportului de pericolele la care se expun, fără să știe, călătorii care apelează a transportatori-pirat.

„Probabil că au uitat cei care conduc aeroportul de la Otopeni că o studentă din Japonia a fost ucisă cu bestialitate, acum câțiva ani (în 2012, n.r.), de un „pirat” care se ocupa cu racolarea de clienți dezinformați și creduli. Înțelegem că se încurajează pirateria, cu absolut toate consecințele acestei activități, pe Aeroportul Henry Coandă, însemnând frauda fiscală, distrugerea imaginii României în lume și, pe cale de consecință, subminarea economiei naționale, dar și alte fapte penale, de la agresiuni, sechestrare de persoane și tâlhărie, până la viol și crimă! Victime de acest fel deja existând în ultimii ani. Iar activitatea persoanelor care practică pirateria în taximetrie, mai ales în sistem UBER, nu poate fi verificată și controlată, astfel încât este posibil să li se întâmple orice clienților care aleg aceste servicii nereglementate în România și fără garanții”.

Reprezentanții COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România) atrag atenția că activitatea Uber nu este reglementată legal.

„Le amintim celor care au permis accesul mașinilor în sistemul UBER la aeroport că această activitate este nereglementată, deci în afara legii, în România. Le mai amintim că, nu mai departe de săptămâna trecută a fost declanșat în mass-media un monstruos scandal care aducea în prim plan agresiunile la care au fost supuși foarte mulți cetățeni străini care au fost racolați de pirații taximetriști. Acești pirați au sechestrat și au agresat persoane, pentru a le forța să plătească sume exorbitante, nejustificate și nefiscalizate. Pedepsele pe care le-au primit pirații taximetriști agresori sunt de până la 18 ani. Poate că unora lise par pedepse prea mari, dar au fost stabilite în conformitate cu prevederile actualelor coduri, Penal și de Procedură Penală, ce prevăd cumulul de pedepse, pentru toate dosarele în care o persoană este condamnată. Și numărul dosarelor de condamnare ale acelor pirați este extrem de mare”, se arată în punctul de vedere oficial transmis redacției.

Reprezentanții COTAR sunt nemulțumiți pentr că transportatorii-pirat strică imaginea companiilor autorizate de transport persoane din România.

„Pirații de la aeroport strică imaginea companiilor de taxi din România și chiar imaginea României în lume. Noi am purtat negocieri ani în șir, pentru activitatea desfășurată la Aeroportul Henry Coandă. Am respectat absolut tot ce ni s-a impus. În această vară, Guvernul a simțit nevoia să dea chiar o Ordonanță de Urgență, pentru a reglementa volumul obligatoriu al mașinilor care operează ca taximetre la aeroport. Acum constatăm cu stupoare că UBER este acceptat și promovat ca operator de taxi și de transferuri de persoane, dincolo de toate negocierile care s-au purtat în ultimii ani”. 

Conducerea COTAR anunță că, dacă reclama în cauza nu este retrasă, de luni taximetriștii plătitori de taxe nu vor mai veni la Aeroportul Otopeni.

Le mai reamintim celor din conducerea Aeroportului „Henry Coandă” de la Otopeni că suma pe care o încasează anual de la companiile de taxi se ridică la circa 220.000 de euro. Ne permitem, ca plătitorii acestei taxe de 220.000 de euro anual, să le dăm un ultimatum celor care conduc aeroportul de la Otopeni: dacă până luni nu va fi înlăturat panoul care face reclamă transportului în sistem UBER, toate companiile de taxi plătitoare de taxe pentru a opera pe aeroport se vor retrage. Facem acest lucru pentru o economie corectă în România, în acord cu legislația în vigoare, dar și pentru că nu putem închide ochii în fața pericolelor la care sunt expuși clienții, prin dezinformarea lor chiar cu acordul conducerii aeroportului. Dorim să asigurăm un transport civilizat, cu prețuri corecte, afișate la vedere, fără posibilitatea de negociere, dar și să garantăm siguranța clienților care au nevoie de transport în regim de taxi sau de transferuri de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de la Otopeni”, de mai arată în documentul COTAR.

Tag-uri:
COTAR, UBER, taxi, aeroport, Otopeni, Henri Coandă, taxi aeroport, transport, Aeroportul, Internațional, București, EVZ

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului COTAR : Taximetriștii autorizați se retrag de pe Aeroportul Otopeni din cauza Uber.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/aeroport-otopeni-42675300-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/aeroport-otopeni-42675300-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialServicii
Autor: Dana Lascu | marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 239 Vizualizari <!-- --> Companiile de taxi plătitoare d eimpozit anunță...

Preluat de la EVZ