loading…

Curtea Constituțională a României a admis astăzi excepția de neconstituționalitate formulată de Guvern cu privire la legea inițiată de liderul PNL, Alina Gorghiu, privind eliminarea situațiilor de dublă executare a veniturilor salariale ale datornicilor.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția și a constatat că Legea privind unele măsuri de efectuare a reținerilor din venituri obținute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă în baza unor titluri executorii este neconstituțională în ansamblul său, scrie Mediafax.

”Curtea a reținut că înlăturarea posibilității de valorificare pe calea executării silite a unui titlu executoriu prevăzut de lege, altul decât o hotărâre judecătorească, pune creditorul obligației consacrate de titlul în cauză în situația de a pierde dreptul de proprietate, în substanța sa, ceea ce determină încălcarea prevederilor art.44 alin.(2) din Constituție, teza referitoare la garantarea și ocrotirea în mod egal a dreptului de proprietate privată. Mai mult, lipsa de claritate, precizie și previzibilitate a întregului act normativ supus controlului de constituționalitate aduce atingere prevederilor constituționale cuprinse în art.1 alin.(5) referitoare la principiul legalității”, a transmis CCR prin intermediul unui comunicat de presă.

Guvernul a sesizat în data de 7 noiembrie Curtea Constituțională a României cu privire la legea inițiată de liderul PNL, Alina Gorghiu, privind eliminarea situațiilor de dublă executare a veniturilor salariale ale datornicilor – atât la sursă, cât și asupra conturilor bancare.

”Executivul consideră că normele preconizate de legea menționată nu răspund exigențelor de previzibilitate, sunt imprecise sau, după caz, lapidare, ceea ce poate conduce la eventuale confuzii în interpretare și aplicare și, prin urmare, la afectarea drepturilor și intereselor părților din executarea silită”, se arata într-un comunicat de presă remis presei de către Executiv.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ccr-legea-privind-eliminarea-situatiilor-de-dubla-executare-a-salariilor-neconstitutionala-32692.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/ccr-legea-privind-eliminarea-situatiilor-de-dubla-executare-a-salariilor-neconstitutionala-32692-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv