Autor:
Matei Năstase
|
marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 279 Vizualizari

<!–

–>

Alina Bica

Instanţa supremă a hotărât, marţi, ca fostul procuror şef al DIICOT Alina Bica să execute o pedeapsă de 4 ani de închisoare, în dosarul în care este acuzată că l-a favorizat pe fostul ministru al Economiei Adriean Videanu prin ridicarea unui sechestru.

Judecătorii de la ÎCCJ au condamnat-o pe Alina Bica la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, cu executare. 

Procurorii au cerut în acest caz o pedeapsă maximă pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizarea făptuitorului.

Sentinţa va putea fi atacată la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu a fost achitat.

Alina Bica a arătat în fața judecătorilor că ancheta penală a început la inițiativa sa și că, în cazurile lui Tender și Videanu, ea a semnat șase adrese pentru a pune sechestru pe activele Titan Mar.

“Unde-mi este reaua- credinţă şi favorizarea infractorului? În cazul Tender, am acţionat cu convingerea fermă că mă aflu în faţa unei solicitări venite din partea unei alte instituţii care a invocat raţiuni de stat. N-am văzut niciun procuror trimis în judecată pentru soluţiile date în anchetă. Lui Tender, Dumnezeu i-a dat mintea să clarifice lucrurile. Presupusa întâlnire pe care a avut-o cu mine nu este demonstrată de nimic altceva. În cazul celor trei procurori audiaţi nu coincide nicio frază. Procesul lui Tender de la Tribunal s-a amânat din chestiuni de procedură. Am acceptat, în urma presiunilor venite din partea lui Coldea, am acceptat să îmi pierd funcţia, dar nu şi libertatea. Cred că sunt cel mai prost infractor din România ”, a spus Bica, potrivit Digi24.ro.

Tag-uri:
alina bica, adriean videanu, achitat, sentinta, inchisoare, executare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BREAKING NEWS: Alina Bica, CONDAMNATĂ la 4 ani de închisoare cu EXECUTARE. Adriean Videanu A FOST ACHITAT de acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/02-alina-bica-lib-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/02-alina-bica-lib-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Matei Năstase | marţi, 29 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 279 Vizualizari <!-- --> Alina Bica Instanţa supremă a hotărât, marţi, ca...

Preluat de la EVZ