loading…

Poliția din Australia a arestat în flagrant un român care făcea parte dintr-o rețea de clonare de carduri ce ar fi furat circa 400.000 de dolari de la victime din tot statul Victoria în ultimele șase luni, relatează 9NEWS.

Imaginile obținute de postul de televiziune îl arată pe român deghizat, în timp ce face retrageri de pe mai multe carduri de la un bancomat din Melbourne. După fiecare tranzacție, el este filmat aruncând cardul folosit la gunoi.

Un ofițer de poliție ajunge apoi la fața locului și îi cere românului să își scoată peruca și casca, înainte de a-l aresta, potrivit romaniatv.net

Potrivit autorităților, suspectul face parte dintr-un grup de infractori din România, Ungaria și Bulgaria care au ajuns în Australia cu vize turistice. Ei ar fi furat circa 400.000 de dolari australieni (circa 300.000 de dolari americani) în ultimele șase luni.

“Partea atrăgătoare este fluxul de bani disponibil atunci când sparg un ATM, știu că vor da lovitura”, a spus superintendentul detectiv Pat Boyle.

Una dintre victimele rețelei infracționale, Judith Mordech, spune că s-a simțit “violată” după ce din cont i-ar fi dispărut 3.000 de dolari australieni (2.241 de dolari americani), pe parcursul a trei zile consecutive.

Prietena ei, Petah Creighton, a povestit că și ea a fost vizată de infractori. “Probabil că este foarte dificil pentru noi să știm dacă un dispozitiv de clonare este implantat sau nu” la un bancomat, a spus ea.

Poliția a admis că acest dispozitiv sunt tot mai avansate din punct de vedere tehnologic. “Componentele pe care le folosesc sunt tot mai ușor de ascuns și mai greu de detectat”, a explicat sergentul John Cheyne.

Astfel, infractorii instalează de cele mai multe ori două dispozitive, unul care clonează datele cardului, celălalt care înregistrează codul PIN. “Camera este instalată la aceeași înălțime ca tastatura, astfel că, dacă ții mâna sus să o acoperi, este practic inutil”, a precizat Cheyne.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-roman-a-fost-arestat-in-australia-pentru-clonare-de-carduri-a-scos-400-000-de-dolari-de-la-bancomat-video-32574.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/un-roman-a-fost-arestat-in-australia-pentru-clonare-de-carduri-a-scos-400-000-de-dolari-de-la-bancomat-video-32574-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv