loading…

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, la Suceava, că Decebal Traian Remeș a fost o victimă care a suferit în închisoare în urma acțiunilor fostului președinte, fiind un semn prost în legătură cu modul în care funcționează justiția.

“Am aflat ca și dumneavoastră detaliile realizării acestui film, rolul pe care îl joacă fundațiile sprijinite de Soros în România, că au fost cele două ONG-uri din România care au conlucrat la elaborarea filmului care a fost prelucrat și dus pe tavă la TVR cu efectele pe care le știm. Astăzi Remeș este în situația de a primi despăgubiri pentru ceea ce a pățit și regret acest lucru pentru că este un semn prost în legătură cu modul în care funcționează justiția în România și modul în care presa se asociază la acțiuni care sunt de încălcare a drepturilor și libertăților cetățenilor”, a spus Tăriceanu.

El a apreciat că miza acestui scandal era de a lovi guvernul pe care îl conducea la acea vreme.

“Miza era de a aplica lovituri, una după alta, din partea președintelui de atunci, care intenționa să slăbească Guvernul, să câștige capital de imagine, să-și realizeze obiectivele politice, adică dărâmarea Guvernului, punerea unui prim ministru obedient, înghițirea PNL. Astea au fost obiectivele lui Băsescu și pentru asta a ales o serie de oameni. Remeș care a plătit cu închisoarea, Paul Păcuraru care a trebuit să-și dea demisia din Guvern pentru că a fost acuzat de trafic de influență”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru a fost declarat acum trei ani nevinovat.

“Sunt alții și alții care au suferit exact același lucru, Remeș a avut de suferit în închisoare. Ceilalți și-au pierdut posturile, și-au distrus cariera politică, cariera profesională, reputația. Lucruri care sunt foarte grave”, a spus fostul premier.

Întreabat dacă Traian Băsescu s-a folosit la acea vreme de organizațiile finanțate de George Soros, Tăriceanu a spus că nu are elemente în acest sens.

“La chestiunea asta care a însemnat așa zisa campanie de combatere a corupției am văzut ce s-a întâmplat cu ajutorul acestor acestor ONG-uri din România care nu s-au gândit că trebuie respectat statul de drept, că trebuie respectate principiile fundamentale într-o democrație care înseamnă drepturile și libertățile cetățenilor, demnitatea umană. Au călcat în picioare totul pentru niște scopuri care nu sunt clare, ce au urmărit. Putem să vedem efectele. Poate Băsescu a fost beneficiarul direct. Nu știu dacă în urma unor acțiuni coordonate. Nu aș putea să spun lucrul ăsta. Nu am elemente”, a declarat Tăriceanu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/tariceanu-despre-cazul-remes-este-un-semn-prost-in-legatura-cu-modul-in-care-functioneaza-justitia-32624.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/tariceanu-despre-cazul-remes-este-un-semn-prost-in-legatura-cu-modul-in-care-functioneaza-justitia-32624-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv