Autor:
Teodora Cimpoi
|
luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 148 Vizualizari

<!–

–>

Termocentrala de la Rovinari

Traseul gazoductului BRUA va fi situat în apropierea grupurilor de producție de energie electrică din cadrul Complexului Energetic (CE) Oltenia și CE Hunedoara (Craiova, Ișalnița, Turceni, Rovinari, Paroșeni, Deva). Astfel, BRUA oferă atractivitate pentru posibile investiții în centrale moderne, pe bază de gaze naturale, având și potențialul de a prelua eventuale volume de gaz metan obținute prin gazeificarea lignitului, se arată în proiectul Strategiei Energetice consultat de EVZ.

De altfel, pentru integrarea în piața regională de gaz natural, cel mai important proiect este interconectorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA), inclus în lista proiectelor de interes comun ale UE, se mai arată în document. România beneficiază de finanțare europeană pentru proiectul BRUA, gazoduct cu un traseu de 528 km pe ruta Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Datorită importanței sale pentru securitatea energetică a Europei Centrale și de Sud-Est, BRUA are prioritate la nivel european şi este finanțat, în primă fază, cu 179 milioane euro. 

Deschiderea interconectorilor cu țările vecine și a coridoarelor regionale va fi atât o oportunitate pentru export, cât și o extindere a capacităților de import.

“În prezent, peste 95% din producția națională de gaze provine de la doi mari participanți la piață, fapt ce constituie o vulnerabilitate de securitate, dat fiind caracterul închis al piețelor de furnizare. Rezilierea unui contract de producție internă cu volume mari poate perturba activitatea producătorului”, scrie în strategie. 

O altă prioritate este asigurarea capacității de transport spre Republica Moldova.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
BRUA, strategia energetica, gaze, termocentrale, marea neagra, productie de gaze, CE Oltenia, CE Hunedoara, transgaz, Europei Centrale, Republica Moldova, Marea Neagră, Negru Vodă, De Pentru

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strategia Energetică: BRUA ar putea prelua şi gaze obţinute prin gazeificarea lignitului din Oltenia.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/f6f875b9d38de33095ca2806ddbdf97c-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/f6f875b9d38de33095ca2806ddbdf97c-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 148 Vizualizari <!-- --> Termocentrala de la Rovinari Traseul gazoductului BRUA va...

Preluat de la EVZ