Autor:
Feri Predescu
|
luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

<!–

–>

Transfugii irakieni și călăuzele lor au fost găsiți pe DN3 în apropiere ce Ostrov, după ce intraseră ilegal în România pe la frontieră bulgară. Cetățenii din Irak, patru adulți și doi copii voiau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe DN3, în judeţul Constanţa, în zona de frontiera din apropierea Mănăstirii Dervent, două autovehicule în care se aflau 3 cetăţeni bulgari, respectiv un cetăţean bulgar şi 6 cetăţeni irakieni. În urma verificărilor a rezultat faptul că cetățenii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 39 ani, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania.

În continuarea cercetărilor s-a mai stabilit că migranţii au beneficiat de complicitatea celor patru cetăţeni bulgari, care, în cursul dimineații au intrat legal în România, prin Punctul de Trecere Frontieră Ostrov, cu două autoturisme înmatriculate în Bulgaria.Cei patru bulgari, cu vârste cuprinse între 26 şi 30 ani, au declarat că urmau să-i ajute pe cetățenii irakieni să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirii infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară”, respectiv „trafic de migranţi”.De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării. Cetăţenii bulgari vor fi prezentaţi pentru audieri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cetăţenii irakieni vor fi predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.

Tag-uri:
Mănăstirii Dervent, Trecere Frontieră, Tribunalul Constan

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase migranţi irakieni şi patru călăuze bulgare, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/transfugi-irak-2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/transfugi-irak-2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autor: Feri Predescu | luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari <!-- --> Transfugii irakieni și călăuzele lor au...

Preluat de la EVZ