loading…

Schema Comisiei Europene de redistribuire a refugiaților nu este pe placul acestora. Oamenii vor in Germania sau in Statele Nordice, nu oriunde.

Țările Baltice nu sunt atractive pentru imigranții ajunși în Europa în ultimii doi ani.

Mohamed Ali, refugiat din Siria: „Când am plecat din Turcia în Grecia plănuiam să ajungem în Germania sau Olanda. Dar din Grecia nu am mai putut să ne continuăm drumul. Nu am avut altă opțiune decât să acceptăm programul de relocalizare. Și așa am ajuns aici.”

Aici înseamnă în Rukla, o localitate cu 2.000 de locuitori aflată la 100 de kilometri de capitala Lituaniei, Vilnius. Oportunitățile nu sunt foarte multe, mai ales pentru străinii care nu vorbesc limba. Mohamed spune că va lua drumul Germaniei dacă în șase luni nu-și găsește de lucru. În Lituania a primit statutul de refugiat. Dacă pleacă va pierde orice beneficii legate de acest statut.

Și în Letonia, mai bine de jumătate dintre cei 63 de refugiații redistribuiți, prin programul Comisiei Europene, au părăsit deja țara.

Renata Kules, reprezentant al Comisariatului ONU pentru Refugiați: “E nevoie de o îmbunătățire a sistemului și de mai multe eforturi pentru a eficientiza procesul de integrare a refugiaților.”

Programul de redistribuire a refugiaților în Uniunea Europeană a fost inițiat în septembrie anul trecut. Obiectivul este împărțirea a 160.000 de oameni în statele membre până în 2017. Deocamdată doar 7.500 au fost mutați, relateaza digi24.ro

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/refugiatii-nu-vor-sa-stea-unde-sunt-distribuiti-de-catre-comisia-europeana-32611.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/refugiatii-nu-vor-sa-stea-unde-sunt-distribuiti-de-catre-comisia-europeana-32611-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv