loading…

În această dimineață, la Havana, mii de persoane au stat la coadă pentru a defila prin fața portretelor alb-negru ale părintelui Revoluției cubaneze, decedat vineri la 90 de ani.

Punctul de pornire a fost dat de 21 de salve de tun trase din fortul situat în zona Golfului Havana, deschizând o săptămână de omagii ce va culmina cu funeralii duminică. 

Sute de mii de persoane sunt așteptate în Piața Revoluției din Havana, o vastă esplanadă de 72.000 m2 unde a răsunat adesea vocea lui Fidel Castro în timpul discursurilor sale furtunoase și interminabile, potrivit agerpres.ro

Contrar așteptărilor, urna conținând cenușa fostului președinte cubanez nu a fost prezentată publicului.

După două zile de omagii în capitală, cenușa lui Fidel Castro va fi transferată de la Havana la Santiago de Cuba (sud-est), într-o procesiune ce va parcurge pe o distanță de o mie de kilometri 13 din cele 15 provincii cubaneze de miercuri până sâmbătă, cu mobilizarea probabilă a milioane de persoane.  

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/prima-ceremonie-de-omagiu-in-memoria-liderului-fidel-castro-galerie-foto-32612.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/prima-ceremonie-de-omagiu-in-memoria-liderului-fidel-castro-galerie-foto-32612-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv