loading…

Plajele din Constanța, Eforie și Mamaia au fost sufocate de mucuri de țigară in urma unuia dintre cele mai aglomerate sezoane estivale ale ultimilor ani.

Potrivit reprezentanților organizației neguvernamentale, pe cele opt sectoare de plajă situate în Vama Veche, Saturn, Costinești, Eforie Sud, Constanța, Mamaia Nord, Năvodari și Corbu, echipa și voluntarii Mare Nostrum au verificat peste 40 de mii de metri pătrați de plajă, cu o abundență a deșeurilor de 0,65 deșeuri/mp, „spre deosebire de monitorizarea din aprilie 2016, când valoarea acesteia a fost de doar 0,098 deșeuri/mp”.

Cea mai mare densitate a fost înregistrată pe sectoarele din Costinești (2,05 deșeuri/mp) și Eforie (1,76 deșeuri/mp), pe când cea mai mică a fost înregistrată pe sectorul din Vama Veche (0,23 deșeuri/mp)”, se arată într-un comunicat al Mare Nostrum.

Cele mai întâlnite deșeuri au fost mucurile de țigară, aproape 60 la sută din totalul deșeurilor, pungile din plastic, sticlele de băuturi, paiele și bețele pentru amestecat și paharele din plastic. De asemenea, au fost găsite și alte elemente precum ambalaje alimentare, lampioane, bonuri fiscale, șervețele din hârtie, sau chiar cărți de joc, relatează Mediafax. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/plajele-din-constanta-sufocate-de-mucuri-de-tigara-turistii-au-lasat-de-7-ori-mai-multe-deseuri-32595.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/plajele-din-constanta-sufocate-de-mucuri-de-tigara-turistii-au-lasat-de-7-ori-mai-multe-deseuri-32595-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv