loading…

Marea Britanie și Polonia intenționează să semneze un acord de reciprocitate privind statutul cetățenilor celor două țări după Brexit, înțelegeri similare urmând să fie negociate și cu alte state UE, anunță un purtător de cuvânt al premierului Theresa May citat de site-ul agenției Reuters.

Theresa May se va întâlni luni, la Londra, cu premierul Poloniei, Beata Szydlo, iar una dintre temele abordate se va referi la viitorul celor peste 800.000 de polonezi din Marea Britanie.

“În contextul ieșirii din UE, vor trebui soluționate o serie de probleme, iar, în mod evident, accesul la sistemul de indemnizații sociale trebuie analizat”, a declarat un purtător de cuvânt al Theresei May, potrivit Mediafax.

Cred că vom observa atât la premierul britanic, cât și la cel polonez dorința de a se oferi reciprocitate cetățenilor britanici și polonezi și altor cetățeni din Europa; vrem să le oferim certitudine oamenilor“, a precizat oficialul britanic.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/marea-britanie-vrea-acorduri-de-reciprocitate-cu-tari-ue-privind-statutul-cetatenilor-post-brexit-32582.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/marea-britanie-vrea-acorduri-de-reciprocitate-cu-tari-ue-privind-statutul-cetatenilor-post-brexit-32582-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv