Autor:
Antoaneta Etves
|
luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

<!–

–>

foto-arhiva

Electrocentrale București (ELCEN), furnizorul de agent termic al RADET aflat în insolvență, a convenit cu producătorul de gaze Romgaz să pună drept gaj în favoarea Romgaz centrala CET Grozăvești cu tot cu terenul de sub unitate.

Pentru ca Romgaz să nu mai ceară ELCEN să plătească în avans gazele necesare pentru încălzirea Bucureștiului, așa cum prevede contractul de furnizare în vigoare dintre cele două companii controlate de Ministerul Energiei, ELCEN a concesionat CET- ul, se arată într-un document al administratorului judiciar al ELCEN, KPMG Restructuring, consultat de Profit.ro.

Din informațiile Profit.ro, cele două companii urmează să semneze un contract în acest sens luni, 28 noiembrie.

La finalul lunii trecute, Primăria Capitalei, RADET, ELCEN și Romgaz au semnat o convenție care prevede că PMB va plăti direct în conturile Romgaz suma totală de 417,005 milioane lei, reprezentând contravaloarea cantității de gaze estimată ca necesară ELCEN pentru a livra agent termic către RADET iarna aceasta, în perioada octombrie 2016 – martie 2017 inclusiv. În baza convenției, Primăria București a plătit pe 10 noiembrie 90,5 milioane lei către Romgaz, sumă aferentă consumului de gaze al ELCEN pentru lunile octombrie și noiembrie, în condițiile în care data scadentă a plății era 12 noiembrie.

Tag-uri:

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a început să pună gaj CET-urile, ca să cumpere gaze.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/elcen-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/elcen-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Antoaneta Etves | luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari <!-- --> foto-arhiva Electrocentrale București (ELCEN), furnizorul de agent termic...

Preluat de la EVZ