loading…

Peste 150 de mii de români aleg anual orașul maghiar Gyula ca destinație de vacanță. Printre obiectivele vizitate se numără ștranduri cu apă termală, o cetate veche de aproape 600 de ani și un muzeu deschis într-un castel construit în urmă cu câteva sute de ani.

Orașul Gyula este considerat perla turismului balnear maghiar. Hotelurile de patru stele, ospitalitatea localnicilor dar și ștrandul ce se întinde pe o suprafață de 8,5 hectare atrag în fiecare an peste jumătate de milion de turiști din toată lumea, potrivit Digi24.ro. Primele bazine au fost date în folosință în 1968, iar complexul termal a fost ridicat, de curând, la rangul de resort de cinci stele.

Ștrandul din Gyula are acum șapte bazine exterioare, iar în patru dintre ele, turiștii se pot relaxa în apă termală. Celelalte trei bazine sunt dedicate iubitorilor de sporturi nautice.

Un bilet de intrare pentru adulți costă 3.500 de forinți, asta înseamnă aproximativ 12 euro. Pentru copiii până în 6 ani avem gratuitate, dar avem facilități și pentru elevi, studenți și persoane vârstnice”, spune Fodor,  reprezentantul ștrandului din Gyula. 

La câțiva pași de ștrand, descoperim castelul Almasy, vechi de trei secole. Construcția a găzduit de-a lungul vremii trei mari familii de baroni: Harruckern, Wenckheim și Almasy.

Un alt punct de atracție este Cetatea orașului Gyula, construită în perioada 1405-1445. Monumentul se află chiar în fața Castelului Almasy.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/destinatia-de-vacanta-aleasa-de-150-de-mii-de-romani-anual-32578.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/destinatia-de-vacanta-aleasa-de-150-de-mii-de-romani-anual-32578-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv