Autor:
Roland Cătălin Pena
|
luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 21 Vizualizari

<!–

–>

Iliescu, Mitrea și Geoană l-au executat cu sinceritate pe Dâncu

În perioada 2002-2003, când PD și PNL erau la opt-nouă la sută în sondaje, acestea nu reflectau realitatea, recunoștea Mircea Geoană în noiembrie 2006.

“Și noi am manipulat sondaje și am menținut PNL și PD la opt-nouă la sută! De ce? Păi, e greu să crești în sondaje când apar în ziare cazuri importante de corupție și pe televizor colegi care își fac reclamă atacând partidul și alți colegi”, era sincer liderul social-democrat de atunci. El a făcut afirmația cu ocazia Conferinței organizației PSD Prahova, blamând de fapt fosta conducere a partidului.

Geoană a mai spus că “există în experiența politică o perioadă în care partidele din opoziție nu pot să-și facă cunoscut mesajul pentru că, pe de o parte, au probleme după pierderea puterii, iar pe de altă parte publicul dă un bonus de încredere noii puteri”.

“În perioada 2002-2003, când PD și PNL erau la opt-nouă la suta în sondaje, acestea nu reflectau realitatea”, a mai precizat Mircea Geoană.

La insistențele presei, presedintele PSD a precizat că “exista întotdeauna o anumită tendință de a folosi sondajele pentru manipularea opiniei publice”.

În acel moment, declarația nu a stârnit nici o reacție în rândul celor prezenți, deși la prezidiu se aflau importanți lideri ai partidului ca Ion Iliescu și Miron Mitrea.

Secretarul general PSD Miron Mitrea a refuzat să comenteze declarația lui Mircea Geoană: “Am auzit foarte des problema sondajelor de opinie. Sincer, eu nu înțeleg nimic din ele. Mă uit cum variază în funcție de fiecare casă de sondaj”.

Mitrea nu a ratat însă ocazia să-i tragă o smetie lui Adrian Năstase: “N-aș vrea să retrăiesc momentul când mă chema președintele de atunci și îmi spunea să nu candidez pentru o funcție că trebuie să candideze altcineva și când ne trezeam că unul Gușă a ajuns secretar general al partidului fără măcar să fie membru de partid”.

Ion Iliescu a admis că este posibil ca Mircea Geoană să aibă dreptate: “Acum manipulare sau nemanipulare, nu, dar îmi amintesc și eu în doua rânduri când Metromedia Transilvania a lui Dâncu, nu știu dacă cu gânduri ascunse, dădea niște sondaje încurajatoare, la un moment dat spunea că va câștiga PSD-ul cu 60%”.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Mircea Geoană, Ion Iliescu, Miron Mitrea, Adrian Năstase, Metromedia Transilvania, Primăria Capitalei, Traian Băsescu, Alin Teodorescu, vasile dancu, sondaje, manipulare

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum l-au dat GEOANĂ și ILIESCU în vileag pe DÂNCU că MANIPULEAZĂ sondajele.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/iliescu-mitrea-geoana-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/iliescu-mitrea-geoana-465x390-300x241.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Roland Cătălin Pena | luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 21 Vizualizari <!-- --> Iliescu, Mitrea și Geoană l-au executat cu...

Preluat de la EVZ