Autor:
Melania Stoica
|
luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii
| 49 Vizualizari

<!–

–>

Crin Antonescu

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, i-a răspuns actualului preşedinte al PNL, Alina Gorghiu, după ce aceasta a declarat că USL a fost o greşeală.

Antonescu a ţinut să-i amintească Alinei Gorghiu că în perioada alianţei PNL-ului cu PSD-ul, din care a rezultat USL, PNL a obținut cel mai mare număr de aleși locali din istorie.

”Bun, fiecare are dreptul la o proprie evaluare și când e vorba de judecăți de valoare fiecare este cu dreptatea lui. Eu, sigur am o altă părere, eu nu mi-am schimbat nici motivele și nici intențiile pentru care am participat la construirea USL, nici intențiile cu care am participat la construcția acestui proiect politic. Ce pot să spun, însă, foarte clar, pentru că aici nu mai e vorba de evaluări, ci este vorba despre fapte concrete și aici mă despart categoric de doamna președinte în evaluarea conform căreia PNL ar fi fost în USL ultima roată la căruță. PNL a avut foarte clar un principiu al parității, deci nu cred că în toată această perioadă din punct de vedere al imaginii, al modului în care s-au făcut discursurile politice, al modului în care s-au desfășurat acțiunile USL, putem vorbi despre ultima roată la căruță. Este o expresie nefericită pentru rolul jucat de PNL în USR. Să nu uităm, totuși, că în urma acestei construcții politice, PNL-ul de atunci a obținut în alegerile locale scoruri record, un număr de poziții record, cu mult mai multe decât în actuala formulă PNL-PDL. Să nu uităm de Guvernele USL, în care PNL a deținut paritate și ministere foarte importante.

Sigur, eșecul USL este unul indiscutabil. Împărtășesc părerea că PNL a fost trădat în acest proiect de partenerul de alianță, dar dincolo de asta argumentele pentru care am construit USL rămân valabile”, a declarat Crin Antonescu, potrivit stiripesurse.ro.

Fostul lider al liberarilor a mai precizat că în actuala alinaţă a PDL-ului cu PNL se vede clar cum fostul PDL şi-a impus discursul şi valorile. 

”Atunci când am început construcția PNL-PDL, eu consideram și consider și acum, că PNL avea toate elementele pentru a impune noii construcții nu doar numele, ci și propria sa viziune despre societatea românească și despre istoria-i recentă. Am sentimentul uneori și ăsta este un sentiment destul de trist, că mai curând evaluările fostului PDL s-au impus. Mărturisesc că mă doare sufletul când le văd reluate în gura unor oameni alături de care am lucrat, din vechiul PNL, dar din nou și aceasta este o chestiune pe care o privesc de la distanță. Cred, însă, că pe vechii liberali ar trebui să-i intereseze mai mult, dar asta este problema lor și nu a mea”, a mai transmis politicianul.

Crin Antonescu a precizat că nu ar da înapoi nici acum de la o alinţă de tip USL, pentru că intenţiile şi principiile de atunci au fost corecte. 

”Da, pentru că și intențiile, și principiile au fost corect, cel puțin în ce ne privește pe noi, cei din PNL, le-am respectat, dar spun asta cu tot calmul, pentru că, repet, fiecare dintre noi are dreptul să-și revizuiască anumite evaluări, nu avem în niciun fel obligația de a fi la unison cu părerile și oricum asta de acum încolo este istorie”, a mai adăugat Antonescu. 

Tag-uri:
Crin Antonescu, Alina Gorghiu, usl, pnl, pdl, psd, alinante politice

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crin ANTONESCU îi RASPUNDE Alinei Gorghiu, după ce liderul PNL a declarat că USL a fost o GREŞEALĂ: “Să nu uităm de Guvernele USL, în care PNL a deținut paritate și ministere foarte importante”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/crin-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/crin-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Melania Stoica | luni, 28 noiembrie 2016 | 0 Comentarii | 49 Vizualizari <!-- --> Crin Antonescu Fostul lider al PNL, Crin...

Preluat de la EVZ