loading…

O tulpină a virusului gripei aviare a fost depistată la o lebădă găsită moartă în Constanța, iar Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) anunță măsuri severe în zonă.

Vicepreședintele ANSVA, Mihai Ponea, a declarat, ieri că virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare, a fost descoperit la o lebădă moartă în Constanța.

Au fost prelevate probe de la o lebădă găsită moartă în Constanța, iar în urma rezultatelor s-a stabilit că este vorba despre virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare. Se formează o zonă de supraveghere și una de protecție și se vor lua măsuri severe de biosercuritate. Vor fi controlate toate gospodăriile din zonă, fermele de păsări, târgurile și nu va mai pleca nicio pasăre fără contol sanitar-veterinar”, a declarat Mihai Ponea.

Conform sursei citate, România se afla în stare de alertă de săptămâna trecută, când autoritățile din Ungaria au dispus sacrificarea păsărilor existente în apropierea focarelor de gripa aviară din localitățile Bugac și Kiskunmajsa, potrivit Mediafax.

Noi am luat măsuri restrictive la granița de vest, pentru că cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iată că a apărut în cealaltă parte a țării, la Constanța, la o pasăre migratoare: lebăda”, a spus vicepresedintele ANSVA.

Virusul H5N8 a fost identificat în mai multe țări din Europa, printre care Olanda, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Eleveția.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură avertizează că gripă aviară va persista până la vară în țările Uniunii Europene.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/constanta-tulpina-a-virusului-gripei-aviare-depistata-la-o-lebada-gasita-moarta-32549.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/11/constanta-tulpina-a-virusului-gripei-aviare-depistata-la-o-lebada-gasita-moarta-32549-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv